Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.08.2024 09:00 Güncelleme: 13.08.2024 09:04

X Elon Musk'ın Donald Trump röportajının başında teknik başarısızlıklar yaşadı

Donald Trump ve Elon Musk arasında yüksek profilli bir görüşme başlamak üzereyken, eski adı Twitter olan X kullanıcıları bir mesajla karşılaştı: "Bu alan kullanılamıyor."
X Elon Musk'ın Donald Trump röportajının başında teknik başarısızlıklar yaşadı

X'in canlı ses yayını özelliği olan Spaces, diyalog için seçilen forumdu, ancak çalışmıyordu.

@RealDonaldTrump hesabı tarafından sunulan yayının linkine tıklandığında site dondu ve kullanılamaz hale geldi. Tweet atanlar yayına bağlanamadıklarını, bazıları da tarayıcılarının çöktüğünü söyledi.

X'in sahibi Musk şunları yazdı: "X'e büyük bir DDOS saldırısı var gibi görünüyor. Kapatmak için çalışıyoruz."

Röportajın ABD'nin doğu saatiyle akşam 8'de başlaması gerekiyordu; Musk teknik zorlukları aşarak yarım saat sonra başlayacağını söyledi. Aradan geçen süre zarfında sorunlar çözülmüş görünüyordu ve bağlantıya tıklayan kullanıcılar yayına katılabildi.

X'in bekleme müziği nihayet TSİ 8.30'da durduğunda, Trump'ın mikrofonundan bir hışırtı duyuldu. Ardından canlı yayını 10 dakika daha sessizlik kapladı. Hem eski başkanın hem de Musk'ın sesi kapatıldı. Röportaj kısa bir süre sonra başladı ve X sonunda 1 milyondan fazla eşzamanlı dinleyici görüntüledi.

Musk şunları söyledi: "Saldırı tüm veri hatlarımızı doyurdu. Bunun çoğunun üstesinden geldiğimizi düşünüyoruz. Bu büyük saldırının da gösterdiği gibi, insanların Başkan Trump'ın söyleyeceklerini duymasına karşı çok fazla muhalefet var."

Trump yaşanan aksilikten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
"Milyonlarca insanla birlikte kitaptaki tüm rekorları kırdınız. Bunu bir onur olarak görüyoruz" dedi Musk'a.

Etkinlikten bir gün önce Musk, sohbet öncesinde "bazı sistem ölçeklendirme testleri yapacağını" söyledi. Yayın akışında, birkaç tweet'i "akış testi" olarak etiketlendi. Ancak, röportajın başlaması beklenirken X'e garip bir sessizlik çöktü. Bir Washington Post muhabiri, Musk'ın stres testleriyle ilgili feragatnamesine yanıt olarak "Peki nasıl gitti" diye tweet attı.

Trump röportajının başlatılamaması, teknolojik bir yenilikçi olarak Musk'ın X'i ve işlevsel bir reklam aracı olarak sosyal ağ için kötü bir reklam oldu. Şirket geçen hafta, dünyanın en büyük reklam verenlerinden bazılarına, işlerini başka bir yere taşıdıkları ve yasadışı bir tekel oluşturdukları gerekçesiyle dava açtı.

Trump'ın argümanları zaman zaman Musk'ı da zor bir köşeye sıkıştırdı; örneğin eski başkan iklim değişikliği konusundaki yalanlarını ikiye katladığında, elektrikli otomobil üreticisi Musk onu düzeltmek için çok az şey yaptı.