Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.07.2024 08:00 Güncelleme: 21.07.2024 10:40

Trump suikast girişiminden sonraki ilk seçim mitinginde Biden ve Harris'i hedefine aldı

Donald Trump, Butler, Pennsylvania'da uğradığı suikast girişiminden kurtulduktan bir hafta sonra seçim kampanyasına geri dönerken Cumartesi günü Grand Rapids, Michigan'da Demokrat rakipleri Joe Biden ve Kamala Harris'e karşı tam bir saldırı başlattı.
Trump suikast girişiminden sonraki ilk seçim mitinginde Biden ve Harris'i hedefine aldı

Trump, silahlı saldırıdan sonra  başkan yardımcısı adayı Ohio senatörü JD Vance ile ilk mitinginde, Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi sırasında taktığı dikkat çekici beyaz kulak bandajının yerine daha küçük bir bandaj takarak sahneye çıktı. Suikast girişiminden “korkunç bir olay” olarak söz etti ve destekçilerinin karşısına “Tanrı'nın lütfuyla” çıktığını söyledi. ''Burada olmamalıydım ama kabul edelim ki çok özel bir şey oldu" dedi.

Trump “hayatını göçme sorununa borçlu olduğunu” söyledi, çünkü kurşun başının yanından geçip kulağını sıyırmadan önce başını sağa, sınır geçişleriyle ilgili bir tabloya doğru çevirmişti. Trump, “Umarım bunu bir daha asla yaşamak zorunda kalmam,” diye ekledi.

Rakiplerinin kendisini “demokrasi için bir tehdit” olarak nitelendirdiğini söyleyen Trump, kendisinin ise “demokrasi için kurşun yediğini” söyledi.

Trump ayrıca, Joe Biden'ın yaşı ve akli dengesine ilişkin endişeler nedeniyle yeniden seçilme teklifinden çekilip çekilmemesi gerektiği tartışmasıyla tüketilen Demokrat Parti içindeki liderlik kaosuna da atıfta bulundu.

Trump, “Adaylarının kim olduğu hakkında hiçbir fikirleri yok, bizim de yok,” diye alay etti. Biden'ı “çelimsiz yaşlı bir adam” olarak nitelendirdi.

Uzun bir konuşma sırasında şakacı ve neşeli görünen Trump, şu anda Delaware sahilindeki evinde Covid'den iyileşmekte olan Biden'a bir göndermede bulunarak “sıkıcı bir plajda oturup dalgaların gelişini izlemektense” Michigan 'da olmayı tercih edeceğini söyledi.

Trump Cumartesi günü kampanyasını sürdürürken, ekibi yaralarıyla ilgili resmi bir güncelleme yayınladı. Trump'ın Beyaz Saray doktoru olarak görev yapan Teksas Temsilcisi Ronny Jackson, Crooks'un silahından çıkan kurşunun “kafasına girmesine çeyrek inçten daha az bir mesafe kala sağ kulağının üst kısmına isabet ettiğini” ve “2 cm genişliğinde bir yara” oluşturduğunu söyledi.

Jackson, yaranın iyileşmekte olduğunu ancak eski başkanın hala bir miktar kanama yaşadığını ve kulak pansumanı gerektirdiğini söyledi. “Yaranın geniş ve künt yapısı göz önüne alındığında, herhangi bir dikiş gerekmedi” diye yazdı.

Eski ABD Başkanı, Michigan'daki arenada, kalabalığa Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e karşı mı yoksa Biden'a karşı mı yarışmak istediklerini sorarak ezici bir seçim tahmininde bulunmaya devam etti. Ama aynı zamanda “berbat bir iş” yaptığını söylediği Michigan valisi Gretchen Whitmer'a karşı da aday olmaktan mutluluk duyacağını söyledi.