Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 31.07.2024 14:00 Güncelleme: 31.07.2024 15:14

Sudan Geçiş Konseyi Başkanı'na suikast girişimi

Stockholm, 31 Temmuz (Hibya) - Sudan Tribune gazetesinin haberine göre, Sudan Geçiş Konseyi Başkanı Abdel Fattah al-Burhan, ülkenin doğusundaki bir askeri üssü ziyaret ederken bir suikast girişiminden kurtuldu.
Sudan Geçiş Konseyi Başkanı'na suikast girişimi

Habere göre Sudan Geçiş Konseyi Başkanı, ülkenin doğusunda insansız hava aracı kullanılarak gerçekleştirilen bir suikast girişimi sırasında kaçmayı başardı. Olay ülkenin doğusundaki askeri üslerden birinde askeri öğrenciler için düzenlenen mezuniyet töreninde meydana geldi.

Sudan'da geçen yıl 15 Nisan'dan bu yana Muhammed Hamdan Daglo komutasındaki Hızlı Reaksiyon Gücü (RRF) ile düzenli ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Taraflar, muharebe operasyonlarındaki başarılar ve tesislerin kontrolü konusunda çelişkili açıklamalar yaparak medya ve sosyal ağlarda geniş çaplı bir bilgi savaşı başlattılar.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) ülkede aylardır süren çatışmaların hastalık salgınlarına ve sağlık sisteminin ölümcül bir şekilde çökmesine yol açabileceğini söyledi. BM Uluslararası Göç Örgütü'ne (IOM) göre Sudan'da ülke içinde yerinden edilmiş insanların sayısı yedi milyonu aşmış durumda.

Geçtiğimiz Mayıs ayında çatışmanın tarafları Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde görüşmelerde bulunmuş ve bunun sonucunda ülkedeki sivil halkın zarar görmemesi için tüm tedbirlerin alınması gerektiği konusunda mutabakata varmışlardı.