Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.08.2024 08:00 Güncelleme: 21.08.2024 08:55

Moskova'ya en büyük insansız hava aracı saldırısı engellendi

Rusya'nın hava savunma sistemi dün gece Başkent Moskova'ya doğru ilerleyen on Ukrayna insansız hava aracını havada vurarak engelledi.
Moskova'ya en büyük insansız hava aracı saldırısı engellendi

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin Telegram sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bunun Moskova'ya yönelik en kapsamlı insansız hava aracı saldırısı girişimi olduğunu söyledi.

Sobyanin, herhangi bir can kaybı ya da yapılarda hasar rapor edilmediğini söyledi.

Ukraynalılar, şimdiye kadar Rus ordusunun ülkenin enerji altyapısına yönelik saldırılarına misilleme olarak Rus petrol ve gaz tesislerini hedef aldılar, ancak Moskova'ya yönelik insansız hava aracı saldırıları daha az sıklıkta görülüyor.

Mayıs ayında Rusya'nın şehir dışında bir insansız hava aracını düşürmesinin ardından Moskova'nın en büyük iki havalimanında trafikte bazı gecikmeler yaşanmıştı.

Pazar günü Ukrayna'nın insansız hava aracı saldırısının ardından Rostov'daki bir petrol deposunda dün hala yangın vardı. Ukraynalılar altı ay önce gerçekleştirdikleri sürpriz bir işgalin ardından Kursk bölgesindeki seksen yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini iddia ediyorlar.