Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.09.2024 13:00 Güncelleme: 09.09.2024 17:49

Los Angeles yakınlarındaki orman yangını on binlerce evi ve binayı tehdit ediyor

Pazar günü Los Angeles'ın doğusundaki bir milli parkta ormanın eteklerinde kontrolden çıkan bir orman yangını on binlerce evi ve binayı tehdit ediyor.
Los Angeles yakınlarındaki orman yangını on binlerce evi ve binayı tehdit ediyor

Eyalet itfaiyecileri üç itfaiyecinin yaralandığını ve müstakil ve çok aileli evler ile ticari binalar da dahil olmak üzere 35 bin'den fazla yapının tehdit altında olduğunu söylerken, yetkililer birkaç bölge için tahliye emri verdi. Günün ilerleyen saatlerinde beklenen gök gürültülü fırtınalar koşulları daha da zorlaştırabileceği belirtildi.

Line yangını olarak adlandırılan yangın, Los Angeles'ın yaklaşık 105 km doğusunda, San Bernardino ulusal ormanının kenarında devam ediyor. Pazar sabahı itibariyle yangın yaklaşık 70 kilometrekarelik ot ve çalılık alanını kömürleştirmiş, bölgeyi kalın ve koyu bir duman bulutu kaplamıştı.

Eyalet itfaiyecileri Pazar sabahı yaptıkları güncellemede, "Öğleden sonra gelen gök gürültülü fırtınalar yeni tutuşmalara neden olabilir ve yangın çevresindeki faaliyetleri etkileyebilir," dedi. "Gök gürültülü fırtınalarla karışık sıcak ve kuru koşulların önümüzdeki birkaç gün boyunca itfaiyecileri zorlaması bekleniyor."

Cumartesi akşamı acil durum ilan eden bölge yetkilileri Running Springs, Arrowbear Lake, Highway 330'un doğusundaki bölgeler ve diğer bölgeler için tahliye emirleri yayınladı.

Açıklamada, "Aşırı sıcaklıklar, rüzgar ve yıldırım düşmeleri yangının hızla büyümesine izin verdi," denildi.

Kaliforniya valisi Gavin Newsom, Cumartesi gecesi San Bernardino bölgesi için olağanüstü hal ilan etti.