Teknoloji Kaynak: Mustafa Ercan ORTAÇ 08.04.2024 11:57

Kullanıcı Deneyimini Geliştiriyor

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Solana ağının Binance Web3 Cüzdanı ile entegrasyonunu duyurmaktan heyecan duyuyor. Merakla beklenen bu entegrasyon, Binance Web3 Cüzdanı'ndaki en son güncelleme ile şirketin kullanıcı deneyimini sürekli geliştirme ve Web3'ü daha erişilebilir hale getirme taahhüdünü pekiştiriyor.
Kullanıcı Deneyimini Geliştiriyor

Solana ağının entegrasyonu, Binance'in Web3 Cüzdanı'nı, kullanıcıların giderek çeşitlenen Web3 ihtiyaçlarına hizmet edebilecek kapsamlı bir multi-chain, kendinden yönetimli cüzdana dönüştürme misyonunu vurguluyor. Entegrasyon ile kullanıcılar artık Bitcoin, EVM ve Cosmos ağları da dahil olmak üzere daha geniş bir blockchain ağına erişebilecek.

Binance Web3 Cüzdan kullanıcıları artık Solana ağındaki token'leri daha kolay bir şekilde gönderip alabilecek ve takas edebilecekler. Kullanıcılar ayrıca bir dizi Solana tabanlı merkeziyetsiz uygulamaya (dApp) da erişim sağlayabilecek. Binance Web3 Cüzdanına on Solana tabanlı Drift, Dual Finance, Jito, Jupiter, Magic Eden, MarginFi, Orca, PsyOptions, Pyth Network, ve Raydium dApp’leri eklendi. Bu dApp'lere Binance Web3 Cüzdanı arayüzü üzerinden kolayca erişilebilmesiyle, kullanıcıların Solana ekosistemi içinde etkileşim, oluşturma ve yenilik yapma fırsatlarını önemli ölçüde artırıyor. Binance tarafından yapılan duyuruya göre, yakın gelecekte kademeli olarak daha fazla dApp eklenecek.

Bu entegrasyonun kullanıma sunulması, yepyeni "dApp Hub"ın tanıtımıyla daha da zenginleştirildi. Bu dönüştürücü arayüz güncellemesinin odağında, tüm popüler dApp'lerin tek bir sekmede birleştirilme özelliği de yer alıyor. Böylece, kullanıcıların popüler dApp'leri kolayca ve güvenli bir şekilde keşfetmesi ve onlarla etkileşim kurması için kusursuz bir deneyim sağlıyor. Akıcı tasarım ve işlevsellik, kullanıcı erişilebilirliğini artırıyor ve dApp dünyasını keşfetmek için kullanışlı, tek bir nokta sunuyor.

Solana ağının entegrasyonu, Binance'in Binance Web3 Cüzdanı'nı sürekli geliştirme ve küresel kullanıcılarına en iyi değeri sağlama taahhüdünün bir parçası. Binance, Web3 Cüzdanı'nı yalnızca son iki ay içinde kullanıma sunmasına rağmen birçok sayıda geliştirme yaptı. Önemli geliştirmeler arasında şunlar bulunuyor:

  • Yazıtların (inscriptions) basımını ve ticaretini sağlayan Binance Inscriptions Marketplace'in lansmanı;
  • İşlem bekleme sürelerini azaltmayı amaçlayan, BTC İşlem Hızlandırıcımız tarafından desteklenen bir Inscriptions Hızlandırıcı'nın kullanıma sunulması;
  • Kullanıcılarımızın etkileşim kurabileceği token yelpazesini artırmak için ERC-404 token desteğinin eklenmesi;
  • Cüzdanımız dahilinde çeşitli işlevsellikler getiren Blast, Manta, ZetaChain, Metis, Scroll ve zkFair gibi çeşitli ağların entegrasyonu;
  • Şubat ayında 24 dApp'in eklenmesiyle platform içinde entegre edilen dApp'lerin kapsamının genişletilmesi ve böylece kullanıcılar için hizmet yelpazesinin geliştirilmesi.