Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.08.2024 11:00 Güncelleme: 23.08.2024 11:59

İspanya'da balkondan düşen çocuğu kurtaran Brezilyalı göçmen kahraman ilan edildi

İspanya'da yaşayan Brezilyalı bir göçmen, sahil kenti Alicante'de ikinci kattaki bir balkondan tehlikeli bir şekilde sarkan küçük bir çocuğu kendi yaşamını riske atarak kurtarmasının ardından kahraman ilan edildi.
İspanya'da balkondan düşen çocuğu kurtaran Brezilyalı göçmen kahraman ilan edildi

29 yaşında bir badanacı olan Felipe David Souza, Çarşamba günü çalıştığı dairenin dışında çığlıklar duyduğunda eve gitmeye hazırlanıyordu. Dışarı baktığında aşağıdaki sokakta bir insan kalabalığının toplandığını gördü.

Birçoğu çılgınca çalıştığı yerin yanındaki balkonu işaret ediyordu. Souza daha sonra gazetecilere, “Vücudunun yarısı dışarıda olan küçük bir çocuk gördüm” dedi.

Olay yerinde çekilen videoda Souza'nın kendini hızla balkon korkuluğunun üzerine attığı ve dar çıkıntıdan çocuğa doğru ilerlerken korkuluğu sıkıca kavradığı görülüyor. Souza “Bunu hiç düşünmeden yaptım,” dedi.

Souza, çocuğun pencereyi açıp birkaç saniye içinde dışarı çıkmayı başardığında uyuyakaldıklarını söyleyen şoktaki ebeveynlerin kendisine teşekkür ettiğini söyledi. Souza, “Çocuk güvende olduğu için gerçekten çok mutluyum” dedi.

Perşembe günü Alicante Belediye Meclisi'nden bir yetkili Souza'ya belediyenin Kasım ayında bir ödül töreniyle cesaretini takdir etmeyi planladığını söyledi. Belediye meclisi üyesi Julio Calero, Souza'nın müdahalesini “değeri ölçülemeyecek kahramanca bir hareket” olarak tanımlayarak, “küçüğün hayatını kurtarmak için kendi hayatınızı riske attınız” dedi.

Yerel haber sitesi Información.es'e konuşan Souza dokuz yıldır İspanya'da yaşıyor. “Elbette geldiğimden beri birkaç kez ırkçılığa maruz kaldım ama bu tür şeylere aldırış edemezsiniz” diye konuştu.