Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.06.2024 17:00 Güncelleme: 22.06.2024 17:21

Çin ve Almanya iklim değişikliğine karşı iş birliğini güçlendirecek

İklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konusunda Çin-Alman Diyalog ve İşbirliği Mekanizması kapsamındaki ilk üst düzey diyalog bugün Çin'in başkenti Beijing'de düzenlendi.
Çin ve Almanya iklim değişikliğine karşı iş birliğini güçlendirecek

İklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konusunda Çin-Alman Diyalog ve İşbirliği Mekanizması kapsamındaki ilk üst düzey diyalog bugün Çin’in başkenti Beijing’de düzenlendi.

Diyaloğa Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanı Zheng Shanjie ile Almanya Başbakan Yardımcısı Robert Habeck katıldı.

Çin ve Almanya’nın ilgili birimleri, diyalogda enerji verimliliği ve döngüsel ekonomi, çok taraflı iklim süreci, ikili iklim iş birliği, endüstriyel karbon azaltımı ve enerji dönüşümü gibi konular üzerinde fikir alışverişinde bulundu.  

Diyaloğun sonunda, söz konusu mekanizma çerçevesinde iki ülkedeki eyaletler arasında yeşil dönüşüm iş birliğinin başlatılması, Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ile Almanya Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı arasında Çin-Almanya Enerji Verimliliği Çalışma Ekibi 2024 Çalışma Planı’nın uygulanması dahil 5 maddelik iş birliği sonuç belgesi açıklandı.