Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.09.2024 12:01 Güncelleme: 02.09.2024 12:25

Avustralya'nın en kötü pedofili onlarca çocuğa karşı 307 cinsel suç işlediğini itiraf ett

Eski çocuk bakıcısı Ashley Paul Griffith, 2007-2022 yılları arasında Brisbane ve İtalya'da bakımı altındaki düzinelerce çocuğa karşı 307 cinsel suç işlediğini itiraf etti.
Avustralya'nın en kötü pedofili onlarca çocuğa karşı 307 cinsel suç işlediğini itiraf ett

Gold Coast'ta yaşayan 46 yaşındaki Griffith, Pazartesi sabahı Queensland bölge mahkemesinde yapılan duruşmada tüm suçlamaları kabul etti.

Bu sabah iki saatten fazla süren duruşmada 307 suçlamanın tamamı okunurken tıklım tıklım dolu bir mahkeme salonu sessizdi. İzleyicilerden bazıları yer sıkıntısı nedeniyle tüm duruşma boyunca ayakta durdu.

Yargıç Anthony Rafter'ın huzurundaki duruşma sırasında çok sayıda izleyici ağladı.

Paul Griffithin işlediği  suçlar arasında, bakımı altındaki 12 yaşından küçük bir çocuğa karşı 190 yasadışı ve uygunsuz muamele suçlaması, 28 tecavüz suçlaması, 67 çocuk istismarı malzemesi bulundurma suçlaması, dört çocuk istismarı malzemesi üretme suçlaması ve bir çocuk istismarı malzemesi dağıtma suçlaması bulunmakta. Ayrıca 2005 ve 2022 yılları arasında çocuk istismarı materyali bulundurmak ve bu amaçla bir taşıma hizmeti kullanmakla suçlanıyor.

Avustralya federal polisi, gerekli çocuk bakımı niteliklerine sahip olan Griffith'in işlediği iddia edilen tüm suçları iş yerindeki telefon ve kameralara kaydettiğine inanıyor.

Griffith, Brisbane'deki çeşitli çocuk bakım merkezlerinin yanı sıra Sydney ve İtalya'nın Pisa kentindeki diğer merkezlerde de çalışmış.

Griffith için henüz bir ceza tarihi belirlenmedi, ancak 9 Eylül'de söz hakkı için bölge mahkemesine tekrar çıkacak.