Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.07.2024 08:30 Güncelleme: 12.07.2024 12:50

Arnavutluk'ta protestocular başkanlık ofisine molotof kokteyli attı

Stockholm, 12 Temmuz (Hibya) - Arnavutluk'ta muhalefetin protestosu sırasında protestocular Başbakanlık Ofisi yakınına molotof kokteyli attı.
Arnavutluk'ta protestocular başkanlık ofisine molotof kokteyli attı

Arnavutluk muhalefeti Perşembe günü geç saatlerde başkentte Başbakan Edi Rama Hükümeti ve Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj'ı protesto etti, polisle çatıştı ve molotof kokteyli attı.

Hükümet binası önünde başlayan ve Tirana bölgesi Meclis binasına doğru devam eden protesto gösterisinde protestocular Başbakan Rama'yı "ülkeyi yolsuzluğa sürüklemekle" suçlayarak istifasını talep etti.

Demokrat Partili eski başbakan Sali Berisha Partizani spor kompleksinin özelleştirilmesinde yolsuzluk yaptığı şüphesiyle ev hapsinde tutulduğu dairesinden video mesajı aracılığıyla protestoculara bir konuşma yaptı.

Konuşmasının ardından protestocular Hükümet binasına molotof kokteyli attı. Polis derhal müdahale ederek binanın girişini saran alevleri söndürdü. Polis memurları protestoculara şiddet eylemlerinden uzak durmaları çağrısında bulundu.

Arnavutluk medyasına göre hükümet önündeki durum kısa süre içinde kontrol altına alındı.

Berisha, "Serbest seçimler Arnavutluk'un kurtuluşudur, teknik bir hükümet için birleşmeliyiz, çünkü Edi Rama başbakanken serbest seçimler yapılamaz" dedi.

Berisha, Arnavutların ülkeyi terk etmesini durdurmak ve değişim için umut aşılamak için çözümün yalnızca bu olduğunu söyledi.