Ekonomi

GYİAD üye şirketlerinin yarısı sürdürülebilirlik hedeflerine yakın

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD), üye şirketlerine yönelik "Trendler ve Görüşler" anket serisini başlattı. İlk anketin konusu "Sürdürülebilirlik Hedefleri ve Uyum" oldu.

Abone Ol

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD), üyelerinin nabzını tutmak ve gündemdeki konularla ilgili görüşlerini ortaya koymak amacıyla düzenli olarak yapacağı anket serisi “Trendler ve Görüşler”in ilkini hazırladı.


Ankette üye şirketlere “kurumunuzun sürdürülebilirlik hedeflerine yakınlığını derecelendirebilir misiniz?” sorusu soruldu. Sonuçlarına göre, GYİAD üyelerinin yüzde 48'inin şirketlerinin sürdürülebilirlik hedeflerine yakın olduğunu düşündüğü görüldü. Bu hedeflere uzak olduğunu düşünen üyelerin oranı ise yüzde 15 düzeyindeyken, çok uzak olduğunu düşünenler sadece yüzde 2 seviyesinde kaldı. Bu alanda ortalama bir performansı olduğu görüşünü paylaşan GYİAD üyeleri ise yüzde 37 seviyesinde. Bu sonuçlar sürdürülebilirlik hedeflerine yakınlaşma konusunda GYİAD üyelerinin sürdürülebilirlik konusuna olan hassasiyetini ortaya koyuyor.

Teknoloji yatırımları ile sürdürülebildiği ilişkilendirenlerin oranı yüzde 71
Sonuçlara göre GYİAD'lıların odağında yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümün bütünlüğünü temsil eden ikiz dönüşüm kavramı bulunuyor. GYİAD üyelerinin çoğunluğu teknoloji yatırımlarının sürdürülebilirlik hedeflerine katkısının önemini vurguladı ve yüzde 71 oranında teknoloji yatırımları ile sürdürülebildiği ilişkilendirdi. İkiz dönüşümü planlama aşamasında güçlü bir şekilde dikkate alan GYİAD üyeleri ise yüzde 35 seviyesine ulaştı.

Üyelerin yüzde 83'ü çevre dostu üretim ve atık yönetimi konularında çalışıyor
GYİAD üyelerinin yüzde 83'ü çevre dostu üretim ve atık yönetimi konularında politikalar uyguluyor.

Bu Politikalar içinde en çok öne çıkanlar şu şekilde sıralandı:

  1. Atık yönetimini yüksek standartlara uygun olarak gerçekleştirmek.
  2. Konusunda uzman bir ekip ile süreçleri yürütmek.
  3. Eski üretim sistemlerini dönüştürmek ve değiştirmek.
  4. Sürekli denetleme yaparak dünyaya etkiyi ölçülendirmek.