Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
İftar vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
İftar vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Yargıtay’dan tarihi karar: Armut artık silah sayılıyor!

Yargıtay’dan tarihi karar: Armut artık silah sayılıyor!

Trafikte yaşanan sıradışı bir tartışma yargıya taşındı. Tartışma sırasında fırlatılan armut, Yargıtay tarafından silah olarak kabul edildi. Bu karar, benzer olaylar için emsal niteliği taşıyor.
Gündem

Trafikte yaşanan sıradışı bir tartışma yargıya taşındı. Tartışma sırasında fırlatılan armut, Yargıtay tarafından silah olarak kabul edildi. Bu karar, benzer olaylar için emsal niteliği taşıyor.

Antalya’da trafikte yaşanan sıradışı bir olay, Türkiye yargı tarihinde ilginç bir karara kapı araladı. 27 Temmuz 2021’de tatil için ailesinin yanına giden Ferhat Arslantaş, arkasındaki aracın sürekli korna çalması üzerine “dur” işareti yaptı. Kırmızı ışıkta araçtan inen İsa Ak, Arslantaş'ın aracına yönelerek sözlü sataşmada bulundu.

Tartışmanın harareti artınca İsa Ak, elindeki armudu Arslantaş’a fırlattı. Bu olayın ardından taraflar karakolluk oldu.

Savcılık “Silahla Kasten Yaralama” Dedi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın sıradan bir tartışma olmadığını belirterek, İsa Ak hakkında “silahla kasten yaralama” suçlamasında bulundu. Ancak Antalya 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Ak’ın “silahla basit yaralama” suçlamasından beraatine karar verdi.

Kararı kabul etmeyen Arslantaş, davayı Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. 4. Ceza Dairesi, yerel mahkeme kararını iptal ederek olayın yeniden değerlendirilmesini sağladı.

Yargıtay: "Fiili Saldırıda Kullanılan Her Şey Silah Sayılır"

Son olarak dosya, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne taşındı. Daire, verdiği kararda önemli bir hukuki ilkeye dikkat çekti: Saldırı amacıyla fiilen kullanılan her şey silah sayılabilir. Yargıtay, armudun olayda saldırı aracı olarak kullanıldığını belirterek, bu durumun silah kapsamına girdiğine hükmetti.

Bu karar, benzer olaylar açısından emsal oluştururken, Türkiye’nin hukukun üstünlüğünü esas alan kararlı yargı sisteminin bir örneğini daha ortaya koydu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *