Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Yangın Sonrası Şok! Grand Kartal Otel Sahibi TSO’dan Atıldı

Yangın Sonrası Şok! Grand Kartal Otel Sahibi TSO’dan Atıldı

Bolu'daki Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Oteli'nin sahibi Halit Ergül'ün, toplantılara katılmaması nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odası üyeliği düşürüldü. Bu durum, Bolu'nun ticaret camiasında önemli bir değişim sürecinin başlangıcını simgeliyor.
Gündem

Bolu'daki Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Oteli'nin sahibi Halit Ergül'ün, toplantılara katılmaması nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odası üyeliği düşürüldü. Bu durum, Bolu'nun ticaret camiasında önemli bir değişim sürecinin başlangıcını simgeliyor.

Bolu'nun gözde kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi'nde geçtiğimiz günlerde çıkan yangınla küle dönen Grand Kartal Otel, şimdi de farklı bir gündemle kamuoyunun dikkatini çekti. Otelin sahibi olan ve uzun yıllardır Bolu iş dünyasında aktif bir isim olarak bilinen Halit Ergül’ün, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyeliğinin resmen düşürüldüğü açıklandı.

Bolu TSO tarafından yapılan resmi açıklamada, odanın kamu niteliğinde bir meslek kuruluşu olduğu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetmeliklerine göre hareket etmek zorunda olduğu vurgulandı. Süreç, sadece bir üyelik düşürme olayı gibi görünse de aslında Bolu’nun ticaret camiasında yeni bir dönemin başladığının işareti olarak değerlendiriliyor.

Katılmadığı Toplantılar Üyeliği Bitirdi

Olayın fitilini ateşleyen gelişme, TSO’da yapılan yeni yönetim kurulu başkan yardımcısı seçimlerinin ardından yaşandı. Basına ve sosyal medyaya yansıyan haberlerde, “Eski yönetim kurulu üyesi Halit Ergül’ün neden hala listede yer aldığı” yönünde eleştiriler gelmeye başladı. Bunun üzerine, 27 Ocak’ta TOBB’dan resmi bir görüş talep edildi.

TOBB’dan gelen yazılı cevapta, 5174 sayılı TOBB Kanunu’nun 96. maddesinin 6’ncı fıkrasına atıfta bulunularak, “Oda, borsa ve birlik organlarında görevli üyeler, altı ay içinde yapılan toplantıların yarısından fazlasına katılmazlarsa üyelikten çekilmiş sayılır” hükmü hatırlatıldı.

Bu doğrultuda, Halit Ergül’ün toplantılara katılım durumu değerlendirildi ve mevzuat çerçevesinde işlem başlatıldı.

TSO: “Yasalara Uygun Hareket Ettik”

TSO yetkilileri yaptıkları açıklamada, konunun kamuoyunu meşgul etmesi nedeniyle detaylı bir takvim oluşturduklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Halit Ergül’ün yönetim kurulu üyeliği ile ilgili olarak, TOBB mevzuatı esas alınarak sürece dair takvim oluşturulmuş, bu doğrultuda üyeliği düşürülmüştür. Odamız, tüm kararlarını kanun ve yönetmeliklere uygun şekilde almakla yükümlüdür.”

Yaşanan bu gelişme, sadece bir üyelik düşürülmesi değil; aynı zamanda kurumsal şeffaflık ve hesap verilebilirlik adına önemli bir adım olarak yorumlanıyor.

Yangın Felaketiyle Başlayan Süreç, TSO’dan Silinmeyle Devam Etti

Geçtiğimiz aylarda Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de çıkan büyük yangın, otelin neredeyse tamamının kül olmasına neden olmuştu. Bu trajik olayın ardından Halit Ergül’ün iş dünyasındaki konumu da tartışılmaya başlandı. Şimdi ise TSO üyeliğinin düşürülmesiyle bu süreç yeni bir boyut kazandı.

İş dünyasında güçlü bağları olan ve uzun süredir ticari hayatın içinde bulunan Halit Ergül’ün nasıl bir adım atacağı merak konusu olurken, Bolu kamuoyu bu kararın yankılarını dikkatle izlemeye devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *