Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Sağlıkçılar memur maaşına tepki için iş bıraktı

Sağlıkçılar memur maaşına tepki için iş bıraktı

Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) üyeleri, açıklanan memur maaşı zam oranına tepki gösterip, 1 gün süreyle iş bıraktı.

MUHABİR: Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

DHA- Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) üyeleri, açıklanan memur maaşı zam oranına tepki gösterip, 1 gün süreyle iş bıraktı.

Ankara'da Ulus Meydanı'nda toplanan 100 sağlık çalışanı, acil hastalar ve ağır hastaların sağlık hizmetini aksatmayacak şekilde yapılan iş bırakma eylemine ilişkin basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri, "Geçinemiyoruz', "Vazgeçmiyoruz, hakkımızı istiyoruz" yazılı pankart ve dövizler taşıyıp, "Devletin memuru yoksul olamaz", "Ücretli köle olmayacağız" sloganları attı.

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, Meclis'e sunulan zam teklifine eleştirerek, "Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan memur maaş artışı önerisi, memurların açlık, yoksulluk ve sefalete mahkumiyeti için atılan tehlikeli bir adımıdır. Tehlikelidir, çünkü toplumsal barışı tehdit etmektedir. Yaşayabilmek artık imkansızdır. İnsanın sağlıklı yaşaması, daha da önemlisi yaşaması için "gece gündüz" demeden var gücüyle çalışan sağlık emekçileri, aldığı maaşlarla geçinemediği için daha fazla çalışmaya, daha fazla nöbet tutmaya mecbur bırakılmaktadır. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, insan onuruna yaraşır yaşam ve çalışma koşullarına kavuşana kadar her alanda mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Sağlıkçılar memur maaşına tepki için iş bıraktı

Sağlıkçılar memur maaşına tepki için iş bıraktı

Sağlıkçılar memur maaşına tepki için iş bıraktı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *