Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Musavat Dervişoğlu'ndan Ahmet Özer'in tutuklanmasına ilişkin: Seçimlere müstakil girmemizin sebebi budur!

Musavat Dervişoğlu'ndan Ahmet Özer'in tutuklanmasına ilişkin: Seçimlere müstakil girmemizin sebebi budur!

İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanmasının ardından açıklamada bulundu. Dervişoğlu: Partimizin mahalli seçimlerde hür ve müstakil girmesinin sebebi tam olarak budur" ifadesini kullandı.

KAYNAK: DHA

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamalarda, sürecin hukuki ve siyasi boyutlarına dikkat çekti. Dervişoğlu, uzun süren tahkikatın ardından gelen bu tutuklama kararının zamanlamasının soru işaretleri yarattığını belirterek, İYİ Parti'nin bağımsız duruş sergilediği bir önceki yerel seçimlerdeki tavrının nedenini de ortaya koyduğunu ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Milli Egemenlik Platformu ve Milli Düşünce Merkezi'ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sorunların Türk milliyetçilerini bir araya getirdiğini belirtti. Dervişoğlu, "Türkiye'nin varlığı ve Türk milletinin coğrafyamızda ilelebet yaşaması için ilişkilerimizi güçlendireceğiz" diyerek, millet için yapılacak önemli işlerin değerlendirmesini yaptıklarını belirtti. Bu ziyaretin sıkça tekrarlanacağını vurgulayan Dervişoğlu, Türk milletinin ve devletin geleceği için karşılıklı görüş alışverişinin önemine dikkat çekti.

"Devlet Yapması Gerekeni Yapmalı Ancak Siyasete Tuzağa Düşmemeli"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanmasına yönelik olarak hukuki ve siyasi değerlendirmelerin gerektiğini belirtti. Hukuki boyutta 10 yıldır süren bir tahkikatın ardından, tutuklama kararının alınmasının sürecin zamanlamasına dair endişeleri gündeme getirdiğini ifade eden Dervişoğlu, "Bu kadar uzun süren bir tahkikatın sonucu olarak bugün tutuklama kararı alınıyor. Bu gelişmelere bakıldığında önceden hazırlanmış bir ortam izlenimi oluşuyor" dedi.

Dervişoğlu, devletin üzerine düşen hukuki ve yargı süreçlerini yerine getirmesi gerektiğini vurgularken, "Devlet vatandaşına ve siyasete tuzak kurmaz, siyaset de böyle bir tuzağa düşmemelidir" diyerek, yetkililere bu konuda hassasiyet çağrısında bulundu. İYİ Parti'nin bir önceki dönemde bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerdeki duruşunun, bu tarz olayların yaşanmasına karşı bir tepki olduğunun altını çizdi.

Fotoğraf: DHA

"Türk Milletinin Bu Ümide İhtiyacı Var"

Dervişoğlu'nun ziyaretinde, Milli Düşünce Merkezi Genel Başkanı Hakan Paksoy da Türkiye’nin içinden geçtiği zor dönemde, Türk milletinin milli birliğine olan ihtiyacın arttığını belirterek, "Sizin ve ekibinizin varlığı, Türk milletine bir umut vermektedir. Bu ümide Türk milletinin çok ihtiyacı var" şeklinde konuştu. Paksoy, Dervişoğlu ve İYİ Parti'ye başarı dileklerinde bulunarak, ülkenin birliği ve bütünlüğü için duyulan umudun altını çizdi.

İYİ Parti'nin Bağımsız Duruşu ve Türk Milliyetçiliğine Vurgu

Dervişoğlu’nun açıklamaları, İYİ Parti’nin milliyetçi bir perspektiften Türkiye'nin meselelerine bakışını yansıtıyor. İYİ Parti'nin bağımsız ve özgür bir siyaset anlayışıyla yola çıktığını ifade eden Dervişoğlu, ülkenin sorunlarına çözüm arayışında milliyetçi bir duruş sergilemeye devam edeceklerini belirtti.

Bu gelişmeler ışığında İYİ Parti, önümüzdeki süreçte de bağımsız duruşunu koruyarak, Türkiye’nin geleceği ve Türk milletinin refahı için çalışmalarını sürdürecek gibi görünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *