Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Rain and snow
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Köpek Saldırısı Sonrası Başkan Kılca'dan Sert Mesaj: "Sorumlular Kimse Hesap Verecek!

Köpek Saldırısı Sonrası Başkan Kılca'dan Sert Mesaj: "Sorumlular Kimse Hesap Verecek!

Konya’nın Karatay ilçesinde yaşanan trajik olayın ardından, sahipsiz köpeklerin toplanması için seferberlik başlatıldı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ekiplerin gece gündüz çalıştığını belirterek, sürecin hızla devam ettiğini vurguladı.
Gündem

Konya’nın Karatay ilçesinde yaşanan trajik olayın ardından, sahipsiz köpeklerin toplanması için seferberlik başlatıldı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ekiplerin gece gündüz çalıştığını belirterek, sürecin hızla devam ettiğini vurguladı.

Karatay ilçesinde bir bebeğin sahipsiz köpek saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi, kamuoyunda büyük üzüntüye yol açtı. Olayın yaşandığı mahallede vatandaşlarla bir araya gelen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yürütülen çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Gece Gündüz Çalışıyoruz"

İlçenin geniş bir yüzölçümüne sahip olduğunu ve kırsal alanların fazla olduğunu belirten Başkan Kılca, barınak çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Şu ana kadar 2 bin 500’e yakın sahipsiz köpeğin toplandığını vurgulayan Kılca, sürecin kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.

“Ekiplerimiz, 10 araç ve 30 personelle gece gündüz çalışıyor. Yönetmelik çıkalı henüz 2,5 ay oldu ancak en fazla köpek toplayan belediyelerden biriyiz. Özellikle bu bölgede yoğun bir çalışma yürütüyoruz ve en kısa sürede tüm sahipsiz köpekleri toplamayı hedefliyoruz.” dedi.

"Acımız Büyük, Sorumlular Hesap Verecek"

Yaşanan acı olayın derin üzüntü yarattığını belirten Başkan Kılca, "Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Hepimizin çocuğu var ve biz de aynı acıyı yaşıyoruz. Adli ve idari süreç başlatıldı, sorumlular kimse hesap verecek. Belediye olarak bu konu üzerinde 6 aydır titizlikle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahallede sahipsiz köpeklerin toplanmasına yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ederken, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığını duyurdu. Bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve bir Cumhuriyet Savcısı görevlendirilerek sürecin yakından takip edileceği bildirildi.

Karatay Belediyesi, yaşanan trajedinin ardından sokak hayvanlarıyla ilgili tedbirleri en üst seviyeye çıkararak güvenliği sağlama konusunda kararlı adımlar atmaya devam ediyor.

Yorumlar
S
Sudenaz Tanhaş 1 hafta önce
Sorumlulardan biri sensin, belediye başkanı. 78 ton mama ihalesiyle kılı bitmedik yetimin hakkını itlere yedirdin. Sonra da itler kılı bitmedik yetimi yedi.
BEĞENME
0
CEVAPLA