Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ebubekir Sıddık Kaya’nın Adile Naşit Hakkındaki Tepki Çeken Sözlerine Soruşturma Açılmıştı! Savcılıktan Takipsizlik Kararı Geldi

Ebubekir Sıddık Kaya’nın Adile Naşit Hakkındaki Tepki Çeken Sözlerine Soruşturma Açılmıştı! Savcılıktan Takipsizlik Kararı Geldi

Sosyal medyada kendisini “hoca” olarak tanıtan Ebubekir Sıddık Kaya, Yeşilçam’ın sevilen sanatçıları Adile Naşit ve Kemal Sunal hakkında kullandığı ağır ve aşağılayıcı ifadeler nedeniyle büyük tepki çekmişti. Kamuoyunda infiale yol açan bu sözlerin ardından başlatılan soruşturma ise “kovuşturmaya yer yok” kararıyla sonuçlandı. Savcılık, Kaya’nın sözlerinin hakaret suçu kapsamında değerlendirilemeyeceğine hükmetti.
Gündem

Sosyal medyada kendisini “hoca” olarak tanıtan Ebubekir Sıddık Kaya, Yeşilçam’ın sevilen sanatçıları Adile Naşit ve Kemal Sunal hakkında kullandığı ağır ve aşağılayıcı ifadeler nedeniyle büyük tepki çekmişti. Kamuoyunda infiale yol açan bu sözlerin ardından başlatılan soruşturma ise “kovuşturmaya yer yok” kararıyla sonuçlandı. Savcılık, Kaya’nın sözlerinin hakaret suçu kapsamında değerlendirilemeyeceğine hükmetti.

Tepkilerin Odağındaki Açıklama: Yeşilçam Sanatçılarını Hedef Aldı

Ebubekir Sıddık Kaya, 16 Şubat 2025 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımında, Adile Naşit’in mezarından çığlıklar geldiğini öne süren ve hayal gücüne dayalı çarpıcı ve aşağılayıcı iddialarda bulunmuştu. Sözde “evimizin tonton annesi” diye anılan Adile Naşit ile Türkiye’nin en sevilen komedyenlerinden biri olan Kemal Sunal hakkında da mesnetsiz ithamlarda bulunan Kaya, Yeşilçam sanatçılarını hedef alarak şu sözleri sarf etmişti:

"Mezarı bir açıyorlar... Adile Naşit’in bacağını ensesinden sokmuşlar, ağzından çıkarmışlar. Mezarlıktan her gün bir çığlık geliyormuş, gidip bakmışlar, çığlık Adile Naşit’in mezarından geliyormuş. Hani bizim evimizin annesi vardı ya, küçükken öyle yutturdular. Kemal Sunal’ı da evimizin komedyeni diye çaktılar bize. Sunal, 44. dereceden masondu. Zaten Yeşilçam’da kimi çaktılarsa hepsi Ermeni.”

Aileden Suç Duyurusu: “Kişinin Hatırasına Hakaret”

Bu ifadeler üzerine, Adile Naşit’in yeğeni Necip Naşit Özcan, avukatı aracılığıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, Kaya hakkında "kişinin hatırasına hakaret" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Hem sanat camiası hem de kamuoyu, açıklamalara tepki göstermiş; birçok kişi Kaya’nın cezalandırılmasını talep etmişti.

Savcılıktan Tartışma Yaratan Karar: Kovuşturmaya Yer Yok

Ancak Ekol TV’nin haberine göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Ebubekir Sıddık Kaya hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Savcılık, Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine dayanarak, suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirtti.

Kararda, sadece birinci ve ikinci derece yakın akrabaların belirli koşullarda şikayetçi olabileceği, bunun dışında yapılan başvuruların hukuki olarak yeterli görülmediği vurgulandı. Ayrıca Kaya’nın ifadelerinin, “hakaret” suçu kapsamında değerlendirilemeyeceği belirtildi.

Savcılığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Şüpheli hakkında suçun yasal unsurlarının oluşmaması nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *