Adaletin Sağduyulu Yaklaşımıyla Tahliye Kararı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü titiz soruşturma süreci neticesinde, çeşitli üniversitelerden öğrenci oldukları belirlenen 102 kişi, yargı süreci kapsamında serbest bırakıldı. Mahkeme, kamu düzenine yönelik bu eylemlerde yer aldığı iddia edilen şahısların, mevcut delil durumu ve yargılamanın selameti dikkate alınarak tahliyesine hükmetti.
Özellikle kamuoyunun tanıdığı isimlerden biri olan 22 yaşındaki Berkay Gezgin'in de tahliye edilenler arasında yer alması dikkat çekti. Gezgin, 2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçim sürecinde oluşturulan algı kampanyalarının simge isimlerinden biri olarak biliniyordu.
Toplamda 127 Kişi Serbest Bırakıldı
Tahliyeler yalnızca bu grupla sınırlı kalmadı. Önceki akşam 25 kişi daha serbest bırakılmıştı. Böylece son 24 saat içerisinde toplamda 127 kişi cezaevinden tahliye edildi. Bu gelişme, yargının bağımsız ve objektif tutumunun açık bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Soruşturmalar Tüm Ciddiyetiyle Sürüyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyuna yönelik yaptığı açıklamada, söz konusu eylemlerle ilgili 20 ayrı soruşturmanın sürdüğünü ve toplamda 829 şüpheli hakkında işlem başlatıldığını duyurdu. Şüphelilerin büyük bölümünün, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla soruşturmaya dahil edildiği öğrenildi.
Devletin güvenlik birimleri ve yargı mekanizması, kamu düzenine yönelik her türlü yasa dışı girişimi hukuk çerçevesinde değerlendirerek, milletin huzur ve güvenliğini temin etmeye kararlılıkla devam ediyor.