
Macar Medyası Ne Yazdı?
Macaristan’ın önde gelen yayın organları, Türkiye’nin galibiyetini “iradeye karşı konulamadı” şeklinde yorumladı.
Özellikle Valogatott, karşılaşmadaki fiziksel mücadeleye rağmen Türk Milli Takımı’nın kararlılığının öne çıktığını vurguladı. Haberde şu ifadelere yer verildi:
- “İkili mücadelelerin çoğunu (yüzde 62) biz kazandık ancak sahada Türk iradesi galip geldi. Türkler defans arkasına attıkları toplarla pozisyon yarattı ve ilk golü 9’uncu dakikada buldu.”
Macar yorumcular, özellikle Orkun Kökçü'nün akıllıca attığı golün ardından oyunun kırıldığını ve Macaristan’ın kontrolü kaybettiğini yazdı.

Eksik Kadroya Rağmen Büyük Zafer
Macaristan merkezli Nemzetisport, Türkiye Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın birçok kilit oyuncudan yoksun olarak sahaya çıkmasına rağmen takımın üstün performansına dikkat çekti.
Özellikle Arda Güler, Merih Demiral, Yunus Akgün ve Mert Günok gibi isimlerin yokluğu, Macar basınına göre Türkiye’nin gücünü kırmamıştı:
- “Türkler kadro yapısı itibarıyla daha güçlü göründü. Ev sahibi takımın oyuncuları sert ve özverili bir performans sergiledi.”

İrfan Can Kahveci’nin Golü Gündem Oldu
Macaristan’ın çok okunan spor sitelerinden Sports365, oyuna sonradan giren İrfan Can Kahveci’nin attığı şık golü öne çıkardı.
Gol, Macaristan’ın savunmadaki kararsızlığını gözler önüne sererken, rövanş öncesi umutları da azalttı.
- “Macar savunması kararsızdı, İrfan Kahveci sağ alt köşeye şık bir gol attı.”

Macaristan’da Rövanş Umudu Zayıf Ama Bitmedi
Karşılaşmanın ardından Macar basını, pazar günü Budapeşte’de oynanacak olan rövanş maçına odaklandı.
Origo gazetesi, Macaristan için “mucizeye ihtiyaç var” ifadesini kullanarak durumun ciddiyetini özetledi:
- “Budapeşte'deki rövanş maçı öncesi durum ciddi ama umutsuz değil. Türkler sahada daha az risk aldı, Macar oyuncular yeterli enerjiye sahip değildi.”
Magyarnemzet ise yıldız oyuncu Dominik Szoboszlai’nin yedeklerden memnun olmadığını, rövanşta Szalai ve Bence Dardai gibi isimlerin yokluğunda işlerinin daha da zorlaşacağını vurguladı.

Montella’nın Taktiği Başarıyı Getirdi
M4sport, Vincenzo Montella’nın iki gol farkıyla oynayarak riski azalttığını ve maçın büyük bölümünde Türkiye’nin kontrolü elinde tuttuğunu belirtti.
Özellikle orta saha organizasyonu ve kontra ataklarla gelen tehlikeli pozisyonlar, Macar spor yazarları tarafından detaylı şekilde analiz edildi.
- “Her iki takım da kazanmak istedi ama Türkler daha az risk aldı ve daha kararlıydı.”