Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Türkiye rekor kırdı: İşsizlik oranı 2012’den beri en düşük seviyede!

Türkiye rekor kırdı: İşsizlik oranı 2012’den beri en düşük seviyede!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 itibarıyla Türkiye'deki işsizliğin yüzde 8,7'ye düştüğünü açıkladı ve bu seviyenin son 12 yılın en düşük olduğunu vurguladı. İstihdamın 1 milyon arttığı kaydedildi, ekonominin güçlenmesi bekleniyor.
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 itibarıyla Türkiye'deki işsizliğin yüzde 8,7'ye düştüğünü açıkladı ve bu seviyenin son 12 yılın en düşük olduğunu vurguladı. İstihdamın 1 milyon arttığı kaydedildi, ekonominin güçlenmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işsizlik oranında dikkat çekici bir düşüş yaşandığını açıkladı. 2024 yılı itibarıyla işsizlik oranı yüzde 8,7’ye gerileyerek son 12 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Bu başarı, hükümetin istihdam odaklı politikalarının doğrudan bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Türkiye ekonomisi, istikrarlı büyümesini sürdürerek istihdam alanında tarihi bir başarıya imza attı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, işsizlik oranının 2024 yılı itibarıyla yüzde 8,7 seviyesine gerilediğini belirtti. Yılmaz, bu oranın Orta Vadeli Program (OVP) hedeflerini aşarak 2012’den sonraki en düşük seviye olduğunu vurguladı.

İstihdam 1 Milyon Kişi Arttı!

İş gücüne katılım oranının yükseldiğini, buna rağmen işsizliğin düşmeye devam ettiğini ifade eden Yılmaz, ekonominin istihdam yaratma kabiliyetinin arttığını söyledi. “İşsizlik oranı yüzde 8,7’ye inerek OVP hedeflerimizin de ötesinde bir iyileşme göstermiştir. İstihdamımız yaklaşık 1 milyon kişi artarak, toplam 32,6 milyon kişiye ulaşmıştır.” dedi.

Kadınlar ve gençler başta olmak üzere geniş bir kitleyi kapsayan istihdam artışının Türkiye ekonomisinin gücünü ortaya koyduğunu belirten Yılmaz, bu başarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Güçlü Ekonomi, Aydınlık Gelecek!

Ekonomik istikrarın ve öngörülebilirliğin en önemli öncelikleri olduğunu vurgulayan Yılmaz, Türkiye’nin yatırım, üretim ve ihracat odaklı ekonomik modeliyle 2025 yılına da emin adımlarla ilerlediğini dile getirdi.

“Kadınlar ve gençler başta olmak üzere istihdam artışının sürmesiyle ekonomimizin daha da güçleneceğini öngörüyoruz. Vatandaşlarımızın refahını artırmak, alım gücünü korumak ve fiyat istikrarını sağlamak için kararlılıkla çalışıyoruz.” diyen Yılmaz, hükümetin makroekonomik hedeflerine ulaşma noktasında güçlü bir irade ortaya koyduğunu belirtti.

Türkiye’nin ekonomik performansının, siyasi istikrar ve doğru politikalar sayesinde daha da yükseleceğini ifade eden Yılmaz, “Daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *