Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Türk Yatırımcıdan Dövize Büyük Hücum! Bir Haftada Rekor Artış

Türk Yatırımcıdan Dövize Büyük Hücum! Bir Haftada Rekor Artış

Türkiye'de döviz mevduatları, 7 Mart haftasında 177,1 milyar dolara çıkarak önemli bir artış gösterdi. Gerçek kişilerin mevduatları 109,15 milyar, tüzel kişilerin ise 67,98 milyar dolara ulaştı; bu durum yatırımcıların dövize yöneliminin arttığını işaret ediyor.
Ekonomi
MUHABİR: Özlem Babacan

Türkiye'de döviz mevduatları, 7 Mart haftasında 177,1 milyar dolara çıkarak önemli bir artış gösterdi. Gerçek kişilerin mevduatları 109,15 milyar, tüzel kişilerin ise 67,98 milyar dolara ulaştı; bu durum yatırımcıların dövize yöneliminin arttığını işaret ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları 7 Mart ile sona eren haftada önemli bir artış kaydetti. Bir önceki hafta 171 milyar 477,2 milyon dolar olan döviz mevduatları, 5 milyar 637,41 milyon dolarlık yükselişle 177 milyar 130,93 milyon dolara çıktı.

Gerçek ve tüzel kişilerden dövize yönelim
Gerçek kişilerin döviz mevduatları 2 milyar 177,68 milyon dolar artarak 109 milyar 153,82 milyon dolara ulaşırken, tüzel kişilerin döviz mevduatları ise 3 milyar 459,70 milyon dolarlık yükselişle 67 milyar 977,11 milyon dolara yükseldi.

Parite etkisinden arındırılmış mevduat artışı
Parite etkisi dikkate alınmadığında, yurt içi yerleşiklerin toplam yabancı para mevduatında 2 milyar 494,25 milyon dolarlık artış gözlemlendi. Bu kapsamda, gerçek kişilerin döviz mevduatları 284,90 milyon dolar artarken, tüzel kişilerin döviz hesapları 2 milyar 209,34 milyon dolar arttı.

Döviz mevduatlarındaki bu yükseliş, yatırımcıların dövize olan ilgisinin arttığını ve piyasada hareketliliğin devam ettiğini gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *