Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Sisli
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi SPK’dan Tarihi Başarı! OECD Türkiye’yi Dünyaya Örnek Gösterdi

SPK’dan Tarihi Başarı! OECD Türkiye’yi Dünyaya Örnek Gösterdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), OECD'nin 2024 incelemesinde Türkiye'nin kurumsal yönetim uygulamalarını "iyi örnekler" arasında gösterdi. Bu durum, Türkiye'nin şeffaflık ve yatırımcı hakları konusundaki kararlılığının uluslararası alanda tescillenmesiyle dikkat çekiyor.

MUHABİR: Cüneyt Zeren

SPK, OECD'nin 2024 tematik incelemesinde iyi uygulama örnekleri arasında yer alarak Türkiye'nin kurumsal yönetimdeki reformcu yaklaşımını bir kez daha dünya gündemine taşıdı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'nin kurumsal yönetim alanındaki başarısını uluslararası platformda bir kez daha tescilletti. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından hazırlanan kapsamlı tematik raporda, Türkiye, şirket genel kurul toplantılarına ilişkin düzenleyici politikaları ve uygulamalarıyla “iyi uygulama örnekleri” arasında gösterildi.

OECD’nin 2024 yılına yönelik gerçekleştirdiği tematik akran incelemesinde, payları borsada işlem gören şirketlerin genel kurul süreçleri mercek altına alındı. Bu kapsamda, dünya ekonomisinde ağırlığı olan 50 ülkenin uygulamaları değerlendirilirken, Türkiye adına Sermaye Piyasası Kurulu öne çıkan ülkeler arasında yer aldı.

OECD’nin Kurumsal Yönetim Komitesi çalışmalarında aktif rol üstlenen SPK, ulusal eşgüdüm birimi sıfatıyla yürüttüğü çalışmalarla ülkemizin kurumsal şeffaflık, yatırımcı haklarının korunması ve yönetim kalitesinin artırılması yönündeki kararlılığını ortaya koydu.

Çalışmada, genel kurul toplantılarının şeffaflığı, hissedar katılımı, oy hakkı kullanımı ve bilgiye erişim gibi konular ön planda tutulurken, Türkiye’nin bu alanlardaki sistematik yaklaşımı ve düzenleyici yapıları, örnek gösterilecek düzeyde değerlendirildi.

Türkiye’nin bu başarısı, sadece SPK’nın değil, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte gelen hızlı karar alma mekanizmasının ve reformcu devlet aklının bir yansıması olarak da dikkat çekiyor. Kurumsal yönetim alanında atılan kararlı adımlar, yatırım ortamının güçlenmesine ve küresel yatırımcı güveninin artmasına katkı sağlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *