Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Bakan Şimşek açıkladı: Türkiye ekonomide fark atıyor!

Bakan Şimşek açıkladı: Türkiye ekonomide fark atıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin kararlı adımlarla yoluna devam ettiğini vurgulayarak, cari açığın OVP hedeflerinin altında kalacağını açıkladı. Enerji fiyatlarındaki düşüş ve ihracatın gücü, bu başarıda belirleyici oldu.

Türkiye ekonomisi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önderliğinde istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şubat ayı ödemeler dengesi verilerine dikkat çekerek, ekonomide olumlu sinyallerin artarak devam ettiğini vurguladı.

Şubat ayı itibarıyla yıllık cari açığın 12,8 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirten Bakan Şimşek, net altın hariç cari dengede ise 1,8 milyar dolar fazla verildiğini kaydetti. Bu gelişmeler, hükümetin mali disiplin ve dış ticaret stratejisindeki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

"OVP Hedefinin Altında Kalacak"

Enerji fiyatlarındaki düşüşün de etkisiyle cari açığın bu yıl Orta Vadeli Program hedefinden daha iyi bir seviyede gerçekleşmesini beklediklerini dile getiren Şimşek, Türkiye'nin ekonomik dayanıklılığını ve reform odaklı yönetimini güçlü ifadelerle vurguladı.

“Azalan enerji fiyatlarının da etkisiyle bu yıl cari açığın OVP hedefimizden daha düşük gerçekleşmesini öngörüyoruz.”
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

"Dış Kaynaklar Türkiye'nin Refahı İçin Kullanılıyor"

Bakan Şimşek, cari açığın sürdürülebilir seviyelerde tutulması sayesinde dış finansman ihtiyacının azaldığını belirterek, elde edilen kaynakların Türkiye’nin kalkınmasına ve vatandaşların refahına yönelik kullanılmaya devam edeceğini söyledi.

Ayrıca, küresel ticaretteki korumacılık eğilimlerine karşı Türkiye’nin proaktif adımlar attığını ve bu süreçte etkin ticaret diplomasisi ile ihracatçıların başarısının öne çıktığını vurguladı.

“Bu zorlu süreçte ülkemizin olumlu ayrışacağına inanıyoruz. Stratejik çalışmalarla fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *