İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Marmara Forum, el değiştiriyor. 250 milyon euro karşılığında satılması gündemde olan AVM’nin yeni sahibi Artaş Grubu olabilir! Mehmet Gezer ve ortakları ile yapılan görüşmelerde sona yaklaşıldığı belirtilirken, Marmara Forum’un satış süreci büyük merak uyandırdı.
Marmara Forum’un Yeni Sahibi Belli Oluyor!
Türkiye’nin yüzölçümü açısından en büyük dördüncü alışveriş merkezi olan Marmara Forum, uzun süredir mali sıkıntılarla gündemdeydi. Forum İstanbul’un da içinde bulunduğu 9 AVM’ye geçtiğimiz yıl konkordato kararı verilmiş ve bazı AVM’ler Küçük Ailesi’ne satılmıştı. Ancak Marmara Forum, bu satışın dışında tutulmuştu.
Son olarak, Artaş Grubu’nun AVM’yi devralmak için görüşmelere başladığı ve tarafların anlaşmaya çok yakın olduğu öğrenildi. Masada konuşulan rakam ise tam 250 milyon euro!
Artaş Grubu AVM Pazarına Giriş Yapıyor mu?
Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Süleyman Çetinsaya’nın sahibi olduğu Artaş Grubu, bugüne kadar daha çok konut projeleriyle tanınıyordu. Şimdi ise dev bir alışveriş merkezi satın alarak sektörde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.
Eğer anlaşma sağlanırsa, Artaş Grubu ilk kez büyük bir AVM’yi portföyüne eklemiş olacak. Bu durum, şirketin gelecekte AVM yatırımlarına ağırlık verip vermeyeceği sorusunu da gündeme getirdi.
Marmara Forum’un Satışı Ne Zaman Kesinleşecek?
Görüşmelerin son aşamaya geldiği belirtilirken, anlaşmanın önümüzdeki günlerde resmiyet kazanması bekleniyor. Eğer taraflar el sıkışırsa, İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden biri el değiştirmiş olacak.