Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Sudan'da darbe girişimi! Türkiye'nin yeni ticaret ağındaki gelişme tesadüf mü?

Sudan'da darbe girişimi! Türkiye'nin yeni ticaret ağındaki gelişme tesadüf mü?

Sevakin Adası'nda Türk üssünün kurulacağı Sudan'da bugün darbe girişimi gerçekleşti. Türkiye'nin petrol aramaya başlarken karışan Sudan'da ordu, devlet televizyonuna el koydu.
Dünya

Sevakin Adası'nda Türk üssünün kurulacağı Sudan'da bugün darbe girişimi gerçekleşti. Türkiye'nin petrol aramaya başlarken karışan Sudan'da ordu, devlet televizyonuna el koydu.

Bilindiği gibi Türkiye ile Sudan arasındaki yakınlaşma; Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Türkiye'nin bölgede güçlü bir hale gelmesini istemeyen BEA ve yanındaki ülkeler, önemli bir kültür ve ticaret limanı olan Sevakin'e üs kurulmasını istemiyor.

İstifası istendi
Türkiye ile yakınlaşan Sudan'dan bir anda başlayan gösteriler hızla yayıldı. Eylemlere güvenlik güçleri müdahale ederken, göstericiler Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in istifasını istedi.

Bugün ise ülkede ordu devlet televizyonunu kuşattı. Ordunun bir kaç saat içinde açıklama yapacağı bildirildi.

Türkiye'nin ticaret ağı olacak
Osmanlı döneminden bu yana Sevakin, Türkiye için önemli bir rol oynadı. Yavuz Sultan Selim'in 1517’de Mısır’ı fethiyle Osmanlı yönetimine geçen, 400 yıl doğrudan İstanbul'dan yönetilen ve Afrika’nın hac kapısı olan Sevakin Adası, Türkiye'nin yeni ticaret ağı olarak görülüyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *