Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Polis kayıtları açıklandı: Kadına şiddet olayları artıyor

Polis kayıtları açıklandı: Kadına şiddet olayları artıyor

İngiltere'de kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin arttığı konusunda endişe verici bir durum mevcut. Ulusal Denetim Ofisi (NAO) tarafından yayımlanan rapora göre, hükümetin uzun yıllardır verdiği taahhütlere ve uyguladığı stratejilere rağmen, şiddet olaylarının azalmadığı görülüyor.
Dünya

İngiltere'de kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin arttığı konusunda endişe verici bir durum mevcut. Ulusal Denetim Ofisi (NAO) tarafından yayımlanan rapora göre, hükümetin uzun yıllardır verdiği taahhütlere ve uyguladığı stratejilere rağmen, şiddet olaylarının azalmadığı görülüyor.

İngiltere'de yayınlanan rapor, içişleri bakanlığının liderlik etmesine rağmen, hükümetin kadın güvenliği konusunda tutarsız bir yaklaşım sergilediğini ortaya koyuyor.

Sir Geoffrey Clifton-Brown, "Hükümetin kadına yönelik şiddetle mücadelede parçalı yaklaşımı, mağdurlar için olumlu sonuçlar doğurmadı" ifadelerini kullandı.

Polis Kayıtlarında Artış Gözlemlendi

2023-2024 döneminde cinsel saldırıya maruz kalanların oranı yüzde 3,4'ten yüzde 4,3'e yükseldi.

Aynı dönemde aile içi şiddet oranlarının düşmesine rağmen, polise bildirilen tecavüz ve cinsel saldırı vakaları arttı.

Yeni Strateji İlkbaharda Açıklanacak

Hükümetin yeni bir strateji üzerinde çalıştığı ve ilkbaharda duyurmayı planladığı belirtiliyor.

Rapora göre, mevcut yaklaşımın yetersizliği vurgulanarak, kadına yönelik şiddetle mücadelede tüm devlet kurumlarının uyumlu bir şekilde çalışması gerektiği ifade ediliyor.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *