Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Güneş vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Pakistan’da bombalı saldırı: En az 50 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’da bombalı saldırı: En az 50 kişi hayatını kaybetti

Bir cami yakınlarında bombalı saldırı meydana geldiği ve patlamada en az 50 kişi hayatını kaybetti. Yerel yetkililer, basına yaptıkları açıklamada bölgede OHAL ilan edildiğini ve hayatını kaybedenler arasında bir polis olduğunu doğruladı.
Dünya

Bir cami yakınlarında bombalı saldırı meydana geldiği ve patlamada en az 50 kişi hayatını kaybetti. Yerel yetkililer, basına yaptıkları açıklamada bölgede OHAL ilan edildiğini ve hayatını kaybedenler arasında bir polis olduğunu doğruladı.

KAYNAK: DHA

Pakistan'ın Balochistan bölgesindeki bir cami yakınlarında bombalı saldırı meydana geldiği ve patlamada en az 50 kişinin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Yerel yetkililer, basına yaptıkları açıklamada bölgede OHAL ilan edildiğini ve hayatını kaybedenler arasında bir polis olduğunu doğruladı. Saldırı öncesinde Mevlit Kandili kutlamaları münasebetiyle ulusal bayram için yüzlerce kişinin, Mustang kentindeki Al Falah Yolu'nda bulunan Madina Cami ve çevresinde toplandığı kaydedildi. Yetkililer, bir intihar bombacısından şüphenildiğini ve hedefin camideki kalabalık olduğunu vurgulayarak ilk belirlemelere göre 50'den fazla ölü ve 50'den fazla yaralı olduğunu belirtti.

Pakistan İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada kurtarma ve yardım çalışmalarının devam ettiğini ve teröristlere karşı sıfır tolerans politikası izlediklerini ifade ederek olayı soruşturduklarını kaydetti. Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ise olayı kınayarak hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı paylaştı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif "Mastung'daki Eid Miladun Nabi (SAW) kutlamaları sırasında masum insanlara yapılan korkakça saldırıdan derin üzüntü duyduk. Bu tür iğrenç eylemler kınanmalıdır ve ülkemizde yeri yoktur" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *