Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Mahkeme, Trump’ın kararını askıya aldı: Pentagon harekete geçti!

Mahkeme, Trump’ın kararını askıya aldı: Pentagon harekete geçti!

ABD Savunma Bakanlığı, Trump'ın cinsiyet değiştiren bireylerin orduya katılımını yasaklayan kararını mahkeme tarafından durdurmasına itiraz edecek. Pentagon, bu kararın yasal sürecinin devam edeceğini ve mevcut politikalarının sürdürüleceğini belirtti.
Dünya

ABD Savunma Bakanlığı, Trump'ın cinsiyet değiştiren bireylerin orduya katılımını yasaklayan kararını mahkeme tarafından durdurmasına itiraz edecek. Pentagon, bu kararın yasal sürecinin devam edeceğini ve mevcut politikalarının sürdürüleceğini belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Başkan Donald Trump’ın cinsiyet değiştiren bireylerin orduya katılmasını engelleyen kararının geçici olarak durdurulmasına karşı harekete geçiyor. Savunma Bakanı Pete Hegseth, mahkeme kararına itiraz edeceklerini ve süreci kazanacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 28 Ocak’ta imzaladığı ve cinsiyet değiştiren bireylerin orduya katılımını yasaklayan başkanlık kararnamesi, mahkeme tarafından geçici olarak durduruldu. Washington’daki mahkemede Yargıç Reyes, cinsiyet değiştirmiş 6 asker ve orduya katılmak isteyen 2 kişinin başvurusu üzerine ihtiyati tedbir kararı aldı.

Pentagon Kararı Tanımıyor, Hukuki Süreç Başlıyor!

Mahkeme kararına sert tepki gösteren ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu karara itiraz ediyoruz ve kazanacağız." ifadelerini kullandı. Hegseth’in açıklaması, Pentagon’un Trump’ın politikalarını sürdürme konusunda kararlı olduğunu gösterdi.

Trump’ın Kararı, Biden Döneminin Politikasını Tersine Çevirmişti

Eski ABD Başkanı Joe Biden’ın görevi sırasında cinsiyet değiştiren bireylerin orduya katılımına izin veren politikasını tersine çeviren Donald Trump, yeni başkanlık kararnamesiyle ABD ordusunun "yalnızca biyolojik erkek ve kadınlardan oluşması gerektiğini" vurgulamıştı. Ancak mahkemenin aldığı karar, bu politikayı şimdilik askıya almış durumda.

Pentagon’un yasal süreci başlatmasıyla birlikte, ABD ordusundaki cinsiyet politikaları konusundaki tartışmalar yeniden alevlendi. Hükümetin ve askeri yetkililerin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken, mahkemenin nihai kararı ülke genelinde geniş yankı uyandıracak gibi görünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *