Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Lübnan’daki İsveç Büyükelçiliği’ne saldırı

Lübnan’daki İsveç Büyükelçiliği’ne saldırı

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, İsveç'in Beyrut Büyükelçiliği'ne saldırı olduğunu açıkladı. Güvenliği güçlendirmek için önlemlerin alındığı bildirildi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, İsveç'in Beyrut Büyükelçiliği'ne saldırı olduğunu açıkladı. Basına açıklama yapan yerel yetkililer, olayın dün gece meydana geldiğini ve atılan patlayıcı maddenin patlamadığını belirtti.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom bugün yaptığı açıklamada "Hükümet duruma ciddi bir şekilde ele alıyor. Kimsenin yaralanmaması tamamen şanstı. Büyükelçilik personelimiz güvende ve Dışişleri Bakanlığı onlarla sürekli iletişim halinde. Lübnan makamlarının Viyana Sözleşmesi uyarınca diplomatik misyonları koruma yükümlülüğü var ve olay şu anda soruşturuluyor. Son haftalarda Hükümet, diplomatik misyonlarımızda güvenliği güçlendirmek için önlemler aldı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan basına açıklama yapan yerel yetkililer, dün gece Molotof kokteyli benzeri bir patlayıcı nesnenin elçilik binası girişine atıldığını ve nesnenin patlamadığını açıkladı. İsveç'te son zamanlarda Kur'an-ı Kerim'in yakılması provokasyonları giderek artmış ve bu olaylar büyük tepki çekmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *