Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Dünya İtalya’dan Suriye’ye 50 Milyon Euroluk Yatırım Hamlesi!

İtalya’dan Suriye’ye 50 Milyon Euroluk Yatırım Hamlesi!

İtalya, Suriye'nin yeniden inşası için 50 milyon euro yatırım yapmayı planlıyor. Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, yaptırımların kaldırılmasının önemini vurgulayarak, ekonomik kalkınmayı destekleyeceklerini belirtti. Suriye Dışişleri Bakanı ise iki ülke ilişkilerinin güçlenmesi için adımlar atıldığını ifade etti.
Dünya

İtalya, Suriye'nin yeniden inşası için 50 milyon euro yatırım yapmayı planlıyor. Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, yaptırımların kaldırılmasının önemini vurgulayarak, ekonomik kalkınmayı destekleyeceklerini belirtti. Suriye Dışişleri Bakanı ise iki ülke ilişkilerinin güçlenmesi için adımlar atıldığını ifade etti.

İtalya, Suriye'nin yeniden inşasına katkıda bulunmak amacıyla 50 milyon euro yatırım yapmaya hazırlanıyor. İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, ülkesinin Suriye'ye yönelik yaptırımların askıya alınmasını destekleyen ilk ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak, bu desteğin ekonomik toparlanmaya önemli katkı sağlayacağını belirtti.

İtalya-Suriye İlişkilerinde Yeni Dönem

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile Roma'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Tajani, "Suriye'deki geçiş sürecinin barışçıl ve kapsayıcı olması, Şam yönetiminin kararlılığını gösterecektir. Anayasa bildirgesine dayanan Ulusal Diyalog Konferansı'nı olumlu değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Tajani, Suriye hükümetinden, tüm vatandaşların eşit şekilde muamele göreceğine dair güvence aldığını belirtti. Ayrıca DEAŞ tehdidine yönelik endişelerini de dile getiren İtalyan Bakan, terörle mücadele, yasa dışı göç ve Hristiyan toplulukların korunması konularını gündeme getirdi.

İtalya’dan Ekonomik ve Diplomatik Atılım

İtalya’nın, Suriye’de ekonomik kalkınma için uygun koşulların sağlanmasını desteklediğini belirten Tajani, "Suriye’de 50 milyon euroluk yatırım yapmaya hazırız. Ülkenin yeniden yapılanma sürecine katkı sunmak adına bir iş forumu düzenleyeceğiz." dedi.

Şeybani: Yaptırımların Kalkması Hayati Önem Taşıyor

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ise İtalya'nın insani yardımlarını ve yeniden inşa sürecine katkılarını takdirle karşıladıklarını dile getirdi. Şeybani, "Bugünkü görüşmemizde iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin yeniden canlandırılması için önemli adımlar attık." dedi.

Şeybani ayrıca, yaptırımların Suriye halkının günlük yaşamına olumsuz etkilerini vurgulayarak, "Bu kısıtlamaların kaldırılması, mültecilerin ve yerinden edilmiş kişilerin ülkeye dönüşünü hızlandıracaktır." ifadelerini kullandı.

Suriye’nin yeni anayasa bildirgesine dayalı olarak, hukukun üstünlüğüne bağlı modern bir devlet inşa etme yolunda ilerlediğini belirten Şeybani, "Yeni yönetim, ulusal birliği sağlamak ve halkın beklentilerini karşılamak için çalışmaktadır." dedi.

MUHABİR: Büşra Bozok Aytek
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *