Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Dünya 95 Günlük Deniz Kabusu Son Buldu! Balıkçının İnanılmaz Hikayesi

95 Günlük Deniz Kabusu Son Buldu! Balıkçının İnanılmaz Hikayesi

95 gün boyunca Büyük Okyanus'ta kaybolan Perulu balıkçı Maximo Napa Castro, Ekvadorlu balıkçılar tarafından kurtarıldı. Zorlu hayatta kalma mücadelesinde yağmur suyu ve deniz canlılarıyla hayatta kalan Castro, ailesine kavuşmanın sevincini yaşadı.
Dünya
MUHABİR: Eylül Baysal

95 gün boyunca Büyük Okyanus'ta kaybolan Perulu balıkçı Maximo Napa Castro, Ekvadorlu balıkçılar tarafından kurtarıldı. Zorlu hayatta kalma mücadelesinde yağmur suyu ve deniz canlılarıyla hayatta kalan Castro, ailesine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Büyük Okyanus’un ortasında tam 95 gün boyunca kaybolan Perulu balıkçı Maximo Napa Castro, inanılmaz bir hayatta kalma mücadelesinin ardından sağ olarak kurtarıldı.

Peru'nun Marcona sahilinden 7 Aralık 2024’te balık tutmak için denize açılan 61 yaşındaki Maximo Napa Castro, kötü hava koşulları nedeniyle yönünü kaybederek Büyük Okyanus'un ortasında mahsur kaldı. Tam üç ay boyunca arama kurtarma ekipleri tarafından izine rastlanamayan Castro, nihayet Ekvadorlu balıkçılar tarafından bulundu.

Hayatta Kalma Mücadelesi!

Castro, denizde geçen 95 gün boyunca, teknesinde biriken yağmur suyunu içerek ve kaplumbağa, kuş ve böcek gibi canlıları tüketerek hayatta kaldığını anlattı. Zorlu süreci gözyaşları içinde aktaran Castro, umudunu asla kaybetmediğini ve ailesine kavuşma isteğinin kendisini hayatta tuttuğunu belirtti.

"Birkaç aylık bir torunum vardı, ona tutundum." sözleriyle yaşadığı zor süreci anlatan Castro, mucizevi bir şekilde yeniden hayata döndüğü için minnettar olduğunu söyledi.

Denizde geçen 95 günlük esaretin ardından ailesine kavuşan Castro'nun hikayesi, hayatta kalma azminin en çarpıcı örneklerinden biri olarak tarihe geçti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *