Dernekten yapılan yazılı açıklamada, başvurunun, DSÖ’nün pandemi süresince güvenilirliği tespit edilmemiş Covid-19 aşısının, yaptırım düzeyinde ülkelere uygulanmasını sağlaması sonucunda ölüm ve ciddi hastalıklar yaşayan insanların hakları için yapıldığı belirtildi.

Derneğin yazılı açıklaması şu şekilde:

“Tüm dünya insanı olarak içinde geçtiğimiz pandemi sürecinde, toplumları derinden etkileyen kayıplar ve acılara şahit olduk. Bu dönemde, amacını tüm halkların mümkün olan en yüksek sağlık düzeyine ulaşması olarak tanımlayan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ); faz testleri tamamlanmamış, güvenilirliği onaylanmamış aşıları insanlara promote ederek, yaptırım derecesinde ülkelere uygulatmıştır.

Pandeminin üzerinden geçen 2 senenin sonunda, uluslararası veri kuruluşları ve aşı üzerine yapılan akademik çalışmalar; dünyadaki aşı kaynaklı ölüm ve hastalıkların çok ciddi düzeyde olduğunu göstermektedir.

Dünya barışı için bilfiil çalışan Spiritüeller Maneviyatlılar Derneği olarak, insan temel hak ve özgürlüğünü hiçe sayan bu uygulama karşısında, ‘Hakikatin herkese ulaştırılması’ misyonumuz ile meşru hakkımızı kullanarak aşılarla ilgili hakikatin duyurularak adaletin sağlanması adına; Dünya Sağlık Örgütü ve Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’u, 'insanlığa karşı işlediği suçlardan' dolayı yargılanması için başvuru dosyası hazırlayarak Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunduk.

Başvurumuzda, DSÖ’nün güvenilirliği test edilmemiş Covid-19 aşılarını uygulatmanın bir hata olduğunu kabul edip, aşılama sonucu hayatını kaybeden ve kalıcı sakatlıklar yaşayan hastalardan özür dileyerek hakikati tüm dünyaya deklare etmesini, DSÖ’nün ülkeler üzerindeki yaptırım yetkisinin kaldırılarak, bilgi şeffaflığının sağlanması ve verdiği maddi manevi zararlardan ötürü ülkelere tazminat ödemesi talebinde bulunduk.

‘İNSAN HAKLARINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

İnsanlık üzerinde yapılan ve geleceğimiz için ciddi tehlikeler barındıran bu haksız uygulama karşısında; dil, inanç, ırk, fikir ayrımı olmaksızın, halkların sesi olarak adaletin tesis edilmesi ve ileride doğabilecek benzeri uygulamaların önüne geçmek adına, hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Muhabir: Belkıs Yılmaz