İş Dünyası

Dentsu Creative Türkiye Genel Müdürü Tuna Öngü Oldu

Dentsu, deneyimli kreatif lider Tuna Öngü'nün, Dentsu Creative Türkiye Genel Müdürü görevine terfi ettiğini duyurdu.

Abone Ol

Yeni görevinde kreatif operasyonlara, iş geliştirmeye, müşteriler için ürün tekliflerine liderlik etmenin yanı sıra iş stratejisini ve pazardaki konumlandırmayı yönetecek olan Tuna Öngü, yeni oluşturulan Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye bölgesi ve MENAT CEO'su Tarek Daouk'a bağlı çalışacak.

Terfi duyurusu, Dentsu Creative'in yeni bir pazara giriş konumlandırması olan Dönüştürücü Yaratıcılık'ın bir parçası. Müşteriler için katlanarak büyümenin kilidini açmak üzere tasarlanan Dönüştürücü Yaratıcılık, ajans ağının yeteneklerini insanları, işletmeleri ve toplumu olumlu yönde etkilemek üzere bir araya getiren farklılaştırıcı ve itici bir güç olarak tanımlanıyor. Dentsu'nun bu yılın Mayıs ayında duyurduğu yeni marka vizyonu olan Innovating to Impact'i ortaya koymasının ardından yaşanan bu gelişme dentsu'yu müşterilerin entegre büyüme ve dönüşüm ortağı olarak konumlandırdı.

Tuna Öngü, önde gelen bir yaratıcı stratejist olarak 15 yılı aşkın bir deneyime sahip. Kariyerine PwC'de başlayıp reklam sektörüne geçtikten sonra Leo Burnett ve Rafineri gibi birçok yerel ve küresel tanınmış ajansla çalışarak kariyeri boyunca Nestle, Coca Cola, P&G ve Garanti BBVA gibi prestijli müşterilerle gerçekleştirdiği çalışmalarla çok sayıda ödüle layık görüldü.

Stratejik olarak kreatif, teknoloji, prodüksiyon, içerik ve tasarım alanlarında çalışan ekiplere liderlik ve ilham sağlamaya odaklanan Tuna Öngü, aynı zamanda yerel ekibin marka ve deneyim yoluyla çığır açan işler sunması için gelişmesine de öncülük edecek.

Dentsu MENAT CEO'su Tarek Daouk, “Tuna Öngü'yü Dentsu Creative'in Türkiye'deki liderliğine atamaktan mutluluk duyuyorum. Öngü’nün platformların, dijitalin ve yaratıcılığın kesiştiği noktada çalışma deneyimi, sektörde dönüştürücü yaratıcılığı teşvik etme vizyonumuzu güçlendirecek. Başarıyı sürdüreceğine ve Dentsu Creative'i bir sonraki gelişim ve büyüme aşamasına taşıyacağına inancım tam.” dedi.

Tuna Öngü yeni göreviyle ilgili olarak, “Bu yeni görevi üstlendiğim için çok heyecanlıyım. Şirketlerin hayatta kalmaya ve tüm zorluklara rağmen büyümeye çalıştığı bir dönemde, Dentsu Creative tüm dünyada iş dünyasındaki zorlukları çözme konusunda sektöre öncülük ediyor. Güçlü ekiplerimiz ve müşterilerimizle markaları yenilikçi deneyimler yoluyla yeniden şekillendirerek, Dentsu’nun global uzmanlığını Türkiye’de güçlü bir şekilde yansıtmayı hedefliyoruz” ifadelerinde bulundu.