2005 yılından bu yana gayrimenkul, taşıt, makine ve ekipman gibi tüm maddi duran varlıkların değerlemesini yapan, gayrimenkul geliştirme ve yatırım danışmanlığı hizmetleri de sunan Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’de üst düzey bir atama gerçekleştirildi. Şirketin Gayrimenkul Geliştirme Müdürlüğü görevine Başak Işık atandı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir Planlama Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan Başak Işık, iş yaşamına İBB Ulaşım Daire Başkanlığı’nda başladı. Burada yeni ulaşım yollarının tasarlanması üzerine deneyim kazandıktan sonra 2002 yılında Colliers International’da ‘Danışman/Değerleme Uzmanı’ olarak görev aldı. 2006 yılına kadar ‘Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı, Gayrimenkul Değerlemesi ve İş Geliştirme’ alanlarında tecrübe edinen Işık, 2006-2011 yılları aralığında Tesco Kipa’da ‘Saha Araştırma Yöneticiliği’ ve ‘Saha Araştırma Bölge Müdürlüğü’ görevlerini üstlendi; bu süreçte şehir analizleri, yeni mağaza yer seçim kararları, yatırım stratejileri gibi çalışmalar gerçekleştirdi. 2011-2015 tarihleri arasında Prime Değerleme A.Ş.’de ‘Proje Müdürü’, Forin Gayrimenkul Geliştirme Danışmanlık ve İnşaat Ltd. Şti.’de ‘Gayrimenkul Geliştirme Yöneticisi’ ve Özak GYO’da ‘İş Geliştirme Yöneticisi’ olarak kariyerini sürdürdü. 2015-2021 yılları arasında şehircilik, gayrimenkul hukuku ve bölge ölçeğinde kentsel dönüşüm çalışmaları odağında faaliyet gösteren 2S Proje Planlama Danışmanlık şirketinde ‘Proje Direktörlüğü’ görevini üstlenen Işık; 2021-2024 yılları arasında Polat Kentsel Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.’de ‘İş Geliştirme Müdürü’ olarak çalıştı.  

Sadeliğin kusursuzluğu Sadeliğin kusursuzluğu

Son olarak Ege Yapı’da İş Geliştirme Müdürü olarak iş hayatına devam eden Işık, Eylül 2024’te Denge Değerleme Gayrimenkul Geliştirme Müdürü olarak atandı.

Muhabir: ERAY AKSOY