Sağlık

Çırağan Palace Kempinski İstanbul ve MEMEDER 10 Yıldır El Ele

Çırağan Sarayı, meme kanseri farkındalık ayına özel #CiraganSarayiPembeOluyor ve #MemeSagligimElimde başlıkları altında, MEMEDER’e destek olmak ve erken tanının önemini vurgulamak üzere Ekim ayı süresince birbirinden anlamlı aktivitelere imza atıyor.

Abone Ol

İstanbul, 17 Ekim 2024 - Boğaz’daki eşsiz konumu, göz alıcı mimarisi, zengin tarihi ve benzersiz güzelliğiyle şehrin en önemli simgelerinden biri olan Çırağan Sarayı; tüm dünyada meme kanseri farkındalık ayı olarak bilinen Ekim ayında çok sayıda etkinlik düzenleyerek toplumun meme kanserine olan duyarlılığını ve farkındalığını artıran, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çeken MEMEDER (Meme Sağlığı Derneği) ile iş birliklerinin 10. yılında el ele olmanın mutluluğunu yaşıyor.  

Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma Boğaz üzerindeki tek Saray ve otel olan, tarihi 17. yüzyıla dayanan Çırağan Palace Kempinski, farkındalığa özel #CiraganSarayiPembeOluyor ve#MemeSagligimElimde başlıkları altında, MEMEDER’e destek olmak ve erken tanının önemini vurgulamak üzere Ekim ayı süresince birbirinden anlamlı aktivitelere imza atıyor. 

Çırağan Sarayı’nda Ekim Ayı Boyunca Gerçekleşecek Pembe Aktiviteler 

- Ekim ayı boyunca Çırağan Sarayı’nın Boğaz’a bakan ön cephesi ve tarihi kapısı pembe renkte aydınlatılıyor. 

- Çırağan Palace Kempinski İstanbul çalışanları, Ekim ayı boyunca üniformalarının yakalarına özel tasarım pembe kurdeleler takıyor. 

- Otelde konaklayan misafirlerin farkındalığa ve MEMEDER’e bağışa katılımlarını sağlamak amacıyla, konaklanan her bir gün için faturalarına isteğe bağlı olarak belli bir bağış miktarı ekleniyor. 

- Ay boyunca otelin ortak alanları ve restoranlarında farkındalığı artırmak üzere bilgilendirme yazıları konumlandırılıyor.

- Ay içinde MEMEDER yönetim ekibi ile Çırağan Sarayı çalışanlarına farkındalığı artırıcı eğitim toplantıları düzenleniyor.

- Otelin genel alanlarında pembe çiçek aranjmanları yer alıyor.  

Farkındalığa Lezzet Katan Çalışmalar

Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un online alışveriş sitesi Çırağan Palace Shop’ta sunulan, Çırağan Sarayı ve Tarihi Kapı şeklindeki pembe ruby madlen çikolatalar ile şeker ilavesiz tatlardan oluşan “Fit Lezzetler” kategorisinde satılan tüm ürünlerin geliri, ay sonunda MEMEDER’e bağışlanıyor.  

Yenilenen tasarımı ve konseptiyle Çırağan Palace Kempinski; lobide yer alan, Saray pastanesi şefleri tarafından tam 6 günde hazırlanan, dev boyutta ve pespembe çikolatadan yapılmış bir Çırağan Sarayı maketi ve farkındalığa özel bilgi kartları ile misafirleri karşılıyor.

Gazebo restaurant’ta tüm masalarda farkındalığı artırıcı bilgi kartları yer alıyor. Ayrıca tüm ay boyunca çayın yanında el yapımı pembe baklava, kahvenin yanında ise Çırağan Sarayı silüetinde minik pembe madlen çikolatalarla dikkat çekmeye yönelik aktiviteler destekleniyor.

“Çırağan Sarayı'nın pembe ışıkları altında, farkındalığı artırma yolunda adım atmaktan mutluluk duyuyoruz.” 

 

Çırağan Palace Kempinski İstanbul ve MEMEDER’in 10 yıldır devam eden iş birliğine ilişkin görüşlerini paylaşan Çırağan Palace Kempinski İstanbul Genel Müdürü ve Kempinski Residences Türkiye Bölge Direktörü Ralph Radtke, “Çırağan Palace Kempinski İstanbul olarak, tam 10 yıldır MEMEDER ile meme kanseri farkındalığına destek vermekten büyük bir gurur duyuyoruz. Her yıl Ekim ayında düzenlediğimiz etkinliklerle, toplumda meme kanseri konusunda bilinç oluşturmayı ve erken tanının önemine dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Bu iş birliği, yalnızca otelimizin dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerine değil, aynı zamanda tüm topluma ulaşarak farkındalık yaratma amacımıza hizmet ediyor. Çırağan Sarayı'nın pembe ışıkları altında, bu anlamlı projeye hem misafirlerimizi hem de çalışanlarımızı dahil ederek, farkındalığı artırma yolunda adım atmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

“Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da düzenlenen etkinlikler, daha fazla kadına ulaşmak ve bilgilendirmek için olağanüstü fırsatlar sunuyor.”

MEMEDER Kurucusu, Onursal Başkanı ve Senologic International Society Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen, meme kanserinin tüm dünyada ve Türkiye’de kadınlarda en sık görülen kanser olmasına rağmen, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir kanser olduğunu, bunun için de kadınların bunun farkında olmaları gerektiğini vurguladı. Ekim ayının 30 yılı aşkın bir süredir meme kanseri farkındalığını artırmak ve MEMEDER gibi kamuya yararlı ve meme kanseri konusunda bilimsel projeler üreten derneklere katkı sağlamak için kutlandığını belirten Prof. Dr. Vahit Özmen, “10 yıldır Çırağan Palace Kempinski, ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayında’ kadın sağlığına çok değerli katkılar sağlayan MEMEDER ile el ele festivaller, farkındalık ve bilgilendirme toplantıları yapıyor, kadınların meme kanseri farkındalığını artırmak ve projelerini gerçekleştirmek için maddi katkı sağlıyor. Ayrıca İstanbul Boğazı’nın en güzel yapısına sahip olan Çırağan Palace Kempinski’nin Ekim ayı boyunca pembe renkte aydınlatılması, otel içinde bir ay boyunca düzenlenecek olan etkinlikler ve basın bilgilendirme toplantıları da daha fazla kadına ulaşmak ve bilgilendirmek için olağanüstü fırsatlar sunuyor. MEMEDER ve kadınlarımız adına, 10 yıldır devam eden birlikteliğimizi sağlayan, daima MEMEDER’in yanında olan ve kadınlarımızın farkındalığı adına çok önemli katkılar sunan Çırağan Palace Kempinski İstanbul yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi.