Güzellik

Araştırma: Pijama En Çok Afra Saraçoğlu’na Yakışıyor!

Areda Piar araştırma şirketi, Ev Giyim Araştırması’nı yayınladı! Türkiye genelinde 1.100 kişiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türk halkı ev giyiminde yüzde 32,2 ile en çok pijamayı tercih ediyor.

Abone Ol

Ev giyim desen tercihlerinde yüzde 54,4 ile düz ve sade kıyafetler yer alıyor. Pijamalarımı giymeden asla yatağa girmem diyenler yüzde 40. Pijamanın en çok yakıştırıldığı ünlü ise yüzde 54,5 ile Afra Saraçoğlu!

Pijama Ev Giyiminde İlk Tercih

Ev giyim ürünlerine olan talep, son yıllarda tüketici beklentilerindeki değişimle birlikte önemli bir dönüşüm yaşadı. Özellikle pandemiyle hız kazanan evde yaşam trendi, hibrit çalışma sistemlerinin yaygınlaşması gibi sebepler ev giyim kategorisinin moda dünyasında daha merkezi bir konuma yerleşmesini sağladı.

Areda Piar araştırma şirketi, Ev Giyim Araştırması ile son zamanlarda revaçta olan ev giyim ürünlerine yönelik tüketici davranışlarına dikkat çekti. 

Türkiye genelinde 1.100 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türk halkı ev giyiminde yüzde 32,2 ile en çok pijamayı tercih ediyor. Pijamanın ardından, rahatlığın simgesi olan şort ve atlet ikilisi yüzde 21,4 ile ikinci sırada yer alırken, yüzde 18,4 ile eşofman takımı üçüncü sıraya yerleşiyor. Tayt ve tişört ikilisinden vazgeçemeyenlerin oranı ise yüzde 12,8 olarak öne çıkıyor. Ev elbisesi tercih edenlerin oranı yüzde 11,4 iken, yüzde 3,8’lik bir kesim ise evde farklı kombinlerle kendini rahat hissediyor.

Ev Giyimde Sadelikten Yanayız

Araştırmada, ev kıyafetinde tercih edilen desen tarzları da soruluyor ve katılımcıların yüzde 54,4’ünün düz desenlerden ve sadelikten yana olduğu anlaşılıyor. Yüzde 10,5’i baskılı ürünleri, yüzde 9,6’sı çizgili, yüzde 8,3’ü renkli, yüzde 5,7’si çiçekli, yüzde 5,5’i desenli ve yüzde 2,5’i puantiyeli modelleri tercih ediyor. Harici desenlere yönelenlerin oranı ise yüzde 3,7.  

Uyurken tercih edilen giyim tarzında “Pijamalarımı giymeden asla yatağa girmem” diyenler yüzde 40 oranına sahipken, yüzde 26,8’i “Ortaya karışık bir insanım” diyor ve uyurken bazen pijama giydiğini bazen de ev kıyafetleriyle yatağa gittiğini söylüyor. Yüzde 22,6’sı ise evde giydiği kıyafetleriyle uyuduğunu ve bunun bir sorun oluşturmadığını ifade ediyor. 

Pijamanın En Yakıştığı Ünlü: Afra Saraçoğlu

Araştırmanın en dikkat çekici verilerinden biri de son yıllarda çeşitli dizi ve reklamlarda öne çıkan isimlerden Afra Saraçoğlu ve Sıla Türkoğlu’nun ev giyim tercihleriyle ilgili. Türk halkının yüzde 54,5’ine göre pijamayı en iyi taşıyan ünlü Afra Saraçoğlu iken, yüzde 45,5’lik bir kesim ise pijamanın Sıla Türkoğlu’na daha çok yakıştığını belirtiyor.

Araştırmanın Metodolojisi

Türkiye genelinde 1.100 kişinin katıldığı ve 19 - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Piar'ın Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.