Eğitim

Antalya Belek Üniversitesi'nden Bülent Arınç'a fahri doktora ünvanı

Antalya Belek Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılına anlamlı bir törenle giriş yaptı. Törende Bülent Arınç da konuşma yaptı.

Abone Ol

Üniversitenin Antalya kampüsünde gerçekleşen açılış dersi etkinliği, akademisyenler, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla tamamlandı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmalarıyla başladı.

Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Fadıl Sözen ve Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Çalkılıç açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. Ardından Bülent Arınç konuşmalarını gerçekleştirdi.

Bülent Arınç, Belek Üniversitesi'nin Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biri olduğunu ve 2000 öğrencisiyle butik bir üniversite özelliği taşıdığını belirtti.

Parlamento Başkanlığı döneminde yürüttüğü parlamenter diplomasiyi hatırlatan Arınç, "İktidarımıza geldiğimizde Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefimizi seçmiştik. Bu süreçte parlamenter diplomasinin ne kadar önemli bir araç olduğunu görmüş olduk. " dedi.

Bülent Arınç, Türkiye'nin derin tarihî kökleri dolayısıyla Afrika başta olmak üzere birçok coğrafyada görev ve sorumlulukları bulunduğunu anlattı. Etkinliğin en önemli anlarından biri, TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç’a, siyaset alanında yapmış olduğu hizmetler, ülke ve dünya çapında topluma olan katkısı ve ülke gelişmesine katkı sağlayan uzman, öncü, güvenilir ve saygın kimlikte bulunmasından dolayı Belek Üniversite’si Senatosunun almış olduğu karar ile Fahri Doktora unvanının verilmiş olmasıydı.

Törene iş dünyasından da birçok misafir katıldı. Program Bülent Arınç’a plaket takdimiyle sona erdi.