Son Güncelleme: 20.12.2020 16:34

VAN 'TEKSTİLKENT' İLE TEKSTİLİN YENİ ÜSSÜ OLMAYI HEDEFLİYOR

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesinde, tekstil sektöründe iş gücü maliyeti düşük bölgeleri tercih eden Avrupa ülkeleri, "hijyen" endişesiyle artık yönünü Türkiye'ye çevirdi.

Tekstil sektöründe Türkiye'ye yönelen talebin kayda değer bölümünü Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ile önemli avantajlardan faydalanan Doğu Anadolu Bölgesi'nin yükselen yıldızı Van karşılamaya başladı.

 Van'daki tekstil altyapısının oluşturulmasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" çerçevesinde başlatılan Tekstilkent Projesi önemli rol üstlendi. Tekstilkent, Bakanlık ile buraya bağlı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklendi. Projeyle 32 fabrika binası ve sosyal tesislerle birlikte 54 bin metrekare kapalı alan inşa edildi. Yaklaşık 52 milyon lira bütçeli proje kapsamında 2 bin kişi istihdam edildi.

2017'de sonuçlanan projeyi, 2019'da başlatılan Van Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Projesi izledi. 16 milyon liralık bu projeyle tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yatırım alanı ihtiyacı karşılanacak. Proje kapsamında her biri 5 ile 10 dekar arasında değişen 70 alanın altyapısı tamamlanacak.