Son Güncelleme: 07.11.2023 16:50

İSRAİL, SAVAŞIN İKİNCİ AYINA GİRERKEN GAZZE'DEKİ SİVİLLERİN ÜZERİNE BOMBA YAĞDIRMAYI SÜRDÜRÜYOR

İsrail savaş uçakları ve topları, Gazze Şeridi'nin yönelik savaşın ikinci ayına girerken kentin çeşitli bölgelerinde sivil vatandaşların evlerini hedef aldı, aralarında çocuklar ve kadınların olduğu onlarca sivil Filistinlinin ölümüne neden oldu.

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda yolların büyük bir kısmının tahrip olması nedeniyle Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan sivillerin bölgenin güneyine geçişleri oldukça zor.

Tahliyeler için açıldığı savunulan koridordaki yolun yaklaşık 2 kilometrelik kısmı İsrail saldırıları nedeniyle ağır hasar almış durumda ve araç geçişi neredeyse imkansız.

İsrail saldırılarında koridordaki yolun kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle Gazze'nin kuzeyinden güneyine geçmek isteyen siviller, burayı yürüyerek geçmek zorunda kalıyor.

Saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yaşlı, kadın ve çocuklar için bu yolculuk yaya olmaları nedeniyle daha da zor hale geliyor.

İsrail'in tamamen kuşattığını duyurduğu Gazze'nin kuzeyinde yaklaşık 400 bin Filistinli sivilin bulunduğu belirtiliyor.

Filistinli kaynaklara göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ndeki nüfusun yüzde 70'i yerlerinden edildi.