Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.04.2024 18:00 Güncelleme: 14.04.2024 21:59

Zorlu: İran veya İsrail sorunlarının TBMM çatısı altında tartışılması gerek

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, İran ve İsrail arasındaki karşılıklı hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Zorlu, bu krizden Türkiye'nin çıkarması gereken dersler olduğunun altını çizdi.
Zorlu: İran veya İsrail sorunlarının TBMM çatısı altında tartışılması gerek

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, İran ile İsrail arasında son iki hafta içinde yaşanan gerginliğin Ortadoğu coğrafyasını savaş ve barış arasındaki o ince çizgiye nasıl ittiğini takip ettiğini söyledi.

Aynı zamanda bu iki ülke ve üçüncü taraf ülkelerinin felaketler yerine istikrar ve güvenliğe öncelik verme sorumlulukları olduğunu hatırlatan Zorlu, ''Güvenliğin barışçıl bir şekilde üretilmeden tüketilemeyeceği gerçeğinden hareketle tarafları itidale davet ediyoruz.'' dedi.

Zorlu, öte yandan bu krizden Türkiye’nin çıkarması gereken dersler olduğunun altını çizerek, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Bölgesel ve küresel gerginliklerin kontrol dışı gelişebileceği gerçeğinden hareketle Türkiye’nin siyasi, ekonomik, askeri ve toplumsal alanlarda belirsizliklere ve gerginliklere karşı hazırlık seviyesini artırması gerekmektedir. İran veya İsrail odaklı mevcut sorunlar ile diğer bölgesel/küresel gelişmelerin göç tehlikesi başta olmak üzere ekonomi, askeri veya siyasi sonuçlara yönelik senaryoların Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında çalışılması ve tartışılması gerektiğini düşünüyoruz.''