Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.05.2024 11:00 Güncelleme: 26.05.2024 11:05

Zelenski'den liderlere Küresel Barış Zirvesi çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Küresel Barış Zirvesi için dünya liderlerine çağrıda bulundu.
Zelenski'den liderlere Küresel Barış Zirvesi çağrısı

Zelenski, Rusya'nın, hayatları yakarak, şehirleri ve köyleri yok ederek, insanları bölerek ve savaş yoluyla ulusal sınırları ortadan kaldırarak bunu bir norm haline getirmek isteyen adamlar tarafından yönetildiğini belirtti.

Böyle bir savaşı tek başına, yardım almadan durdurabilecek hiçbir milletin olmadığına dikkat çeken Zelenski, "Dünya liderlerinin katılımına ihtiyaç var. Rusya diyalog istiyor mu? Ukrayna, müzakereler sırasında Rusya'dan dünyanın en büyük yalan deneyimine sahip. İşte tam da bu yüzden küresel çabalara ihtiyaç var" dedi.

İsviçre ile birlikte Küresel Barış Zirvesine hazırlandıklarını ifade eden Zelenski, "15 Haziran'da başlıyor. Seksenden fazla ülke katılımını doğruladı. Liderlerle çalışmaya devam ediyoruz ve onları Zirveye katılmaya davet ediyoruz. Küresel Barış Zirvesi'nin küresel çabalarının hala dışında kalan dünya liderlerine, ABD lideri Başkan Biden'a ve Çin lideri Başkan Xi'ye çağrıda bulunuyorum. Lütfen barışın ilerletilmesinde liderliğinizi gösterin." çağrısında bulundu.