Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 28.03.2024 00:00 Güncelleme: 28.03.2024 11:27

Zelenski: Her gün halkımıza ve Ukrayna'ya daha iyi koruma sağlamak için çalışıyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Harkov'a karşı daha da vahşileştiğini belirterek düzenlene saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Zelenski: Her gün halkımıza ve Ukrayna'ya daha iyi koruma sağlamak için çalışıyoruz

Zelenski, Rus terörünün Harkov'a yönelik daha vahşi hale geldiğini vurgulayarak "Rusya, bir milyondan fazla insanı karanlığa sürüklemeye ve düzenli olarak füzeler ve insansız hava araçları fırlatmaya devam ediyor. Artık hava bombaları da var. Sıradan bir caddeyi, evleri, okulu ve sıradan sivil altyapıyı vurdular." dedi.

Şu ana kadar 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Zelenski, "Mağdurun yakınlarına başsağlığı diliyorum. En az 19 kişi yaralandı. Mağdurların tümüne gerekli yardım yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Zelenski, Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmenin ve F-16'ların Ukrayna'ya teslimatını hızlandırmanın hayati görevler olduğunun altını çizerek "Dünyanın dört bir yanında bol miktarda bulunan Patriotların hala Harkiv ve Rus teröristlerin saldırısına uğrayan diğer şehirler ve toplulukların gökyüzünü kaplamadığı için akılcı bir açıklama yok. Her gün halkımıza ve Ukrayna'ya daha iyi koruma sağlamak için çalışıyoruz."  dedi.