Kültür Sanat Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.01.2024 17:00 Güncelleme: 24.01.2024 17:21

Yugoslav Drama Tiyatrosu, İstanbul seyircisiyle buluştu

Sırbistan'ın önemli tiyatrolarından Yugoslav Drama Tiyatrosu, 22 ve 23 Ocak tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde İstanbul seyircisiyle buluştu.
Yugoslav Drama Tiyatrosu,  İstanbul seyircisiyle buluştu

İBB Şehir Tiyatroları, Dünya tiyatrolarının önemli oyunlarını seyircisiyle buluşturmak için yaptığı uluslararası iş birlikleri kapsamında, Sırbistan’ın Yugoslav Drama Tiyatrosu’nu Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ağırladı. Seyircinin beğenisini kazanan “Kral Oidipus” oyunu ayakta alkışlandı.

Sofokles’in yazdığı, Vito Taufer’in yönettiği oyunda Milan Maric, Natasa Ninkovic, Srdan Timarov, Bojan Dimitrijevic, Aleksandar Durica, Milos Samolov, Nebojsa Ljubisic, Zoran Cvijanovic, Joakim Tasic, Marko Radojevic, Milan Bobic, Luka Antonijevic, Luka Sevic, Veljko Stevanovic rol alıyor. Kral Oidipus Yönettiği şehrin başına gelen felaketle yüzleşen Oidipus, Delphi kahininin acıların sebebi olduğunu iddia ettiği eski bir suçun sorumlusunu aramaya koyulur. Şehri kötülükten kurtarmaya çalışan ve aynı zamanda gücü elinde tutmak için mücadele eden Oidipus, eski suçun ardında gizlenen daha da karanlık bir sırrı keşfeder ve bu da akılalmaz boyutlarda bir trajediye neden olur.