Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.05.2024 13:00 Güncelleme: 25.05.2024 22:36

Yıldır: Öldürmek için değil yaşatmak için varız

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark'ta yuva arayan can dostlar ile hayvanseverleri bir araya getirmek için düzenlenen Sahiplendirme Şenliği yoğun ilgi gördü.
Yıldır: Öldürmek için değil yaşatmak için varız

Can dostların yeni yuvalarına kavuştuğu etkinliğe katılan hayvanseverler kamuoyunun tartıştığı sokak hayvanlarına yönelik yasal düzenlemeye tepki gösterdi. Şenlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır “Öldürmek için değil yaşatmak için varız” dedi.

Kültürpark, yuva arayan can dostlar için anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, İzmir Kent Konseyi, Konak Kent Konseyi iş birliği ve Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) katkılarıyla 25-26 Mayıs tarihlerinde Ahşap Sahne’de düzenlenen Sahiplendirme Şenliği’nin ilk gününde kamuoyunun tartıştığı sokak hayvanları düzenlemesine tepki öne çıktı.

Can dostların yeni yuvalarına kavuştuğu etkinliğin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ı temsilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu'ya vekâleten Konak Kent Konseyi Genel Sekreteri Alper Yağlıdere, Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) Kurucusu Funda Bonomo, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gönüllüleri ile yurttaşlar katıldı. Etkinlik yarın da 16.00-21.00 saatlerinde yapılacak.