Spor Kaynak: SPOR SERVİSİ 15.02.2024 03:51

Yayın İhale Komisyonu tekrar toplanacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinden oluşan Yayın İhale Komisyonunun, 19 Şubat Pazartesi günü yeniden toplanacağı açıklandı.
Yayın İhale Komisyonu tekrar toplanacak

TFF'den yapılan açıklamada, "TFF ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinden oluşan Yayın İhale Komisyonu, 14 Şubat 2024 Çarşamba günü TFF Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yayın ihalesi tekliflerini noter huzurunda açmak üzere toplanmıştır. Yayın İhalesi Komisyonu, 19 Şubat Pazartesi günü saat 16.00'da TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Haklarının Devrine İlişkin İhale Genel Şartnamesi 24. maddesi uyarınca yayın ihale süreci ile ilgili tekliflerin açılması sonrası ihale şartnamesi gereği tekliflerin değerlendirilmesi için toplanacaktır. İhale sürecinin daha önce açıklandığı gibi 29 Şubat 2024 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır." denildi.

İHALE KAPALI VE PAZARLIK USULÜYLE YAPILIYOR

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri hakkında düzenlenen ihale, İhale Genel Şartnamesi'ne ve her bir pakete ilişkin Özel Şartnameler'e uygun olarak kapalı teklif ve pazarlık usulüyle yapılıyor.

SÜRECİN 29 ŞUBAT'A KADAR TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devrine ilişkin ihalenin 29.02.2024 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor. Türkiye Futbol Federasyonu, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olmadığı gibi tüm teklifleri reddetmekte veya ihaleyi iptal etmekte serbesttir.

KULÜPLER BİRLİĞİ GERİ ÇEKTİ

Kulüpler Birliği Vakfı yayın ihalesi için teklifini geri çekti, TRT ise nabız yokluyor. Ancak iktidarın Katarlı yayııncı beIN Sports ile görüşüp Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) şartnamesine uymasını isteyeceği sızan bilgiler arasında.

SARAN MEDYA YAYIN İHALESİNDE ÖNE GEÇTİ

Kurumlar arasındaki rekabette sürpriz bir isim öne çıktı. Yapılan görüşmelerde Süper Lig’in naklen yayın ihalesi için mevcut ‘Katarlı’ yayıncı beIN Sports, Euro’dan Türk lirasına dönüş yapıp teminat mektubu şartına uymazken, sürpriz biçimde ön alan iş insanı Sadettin Saran’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Saran Group 142 milyon Euro ve banka teminat mektubunu masaya koydu.

150 MİLYON DOLAR İÇİN UĞRAŞILIYOR

beIN Sports'un son teklifinin 120 milyon dolar seviyesine geldiği kaydedildi. Ayrıca TFF ve Kulüpler Birliği'nin rakamın 150 milyon dolar olması için büyük uğraş verdiği aktarıldı.

Öte yandan yayın ihalesinde TFF ve beIN Sports'un da baş başa kalmak üzere olduğu vurgulandı. Kısa süre içinde resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.