Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.05.2024 11:00 Güncelleme: 22.05.2024 12:30

Xi'den 14. Çin-ABD Üst Düzey Turizm Diyaloğu'na tebrik mesajı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping bugün 14. Çin-ABD Üst Düzey Turizm Diyaloğu'nun açılış törenine bir tebrik mesajı gönderdi.
Xi'den 14. Çin-ABD Üst Düzey Turizm Diyaloğu'na tebrik mesajı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping bugün 14. Çin-ABD Üst Düzey Turizm Diyaloğu’nun açılış törenine bir tebrik mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Xi mesajında, bu yılın Çin ve ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 45. yıldönümü olduğuna dikkat çekerek Çin-ABD ilişkilerinin zemininin halk tarafından döşendiğini, ikili ilişkilerin ana kapısının halk tarafından açıldığını, ikili ilişkilerin hikayesinin halk tarafından yazıldığını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğinin de şüphesiz ki iki halk tarafından birlikte yaratılacağını kaydetti.

Xi mesajında şunların altını çizdi:

"Turizm iki halkın temas ve iletişimde bulunarak birbirini yakından tanıması için çok önemli bir köprüdür. ABD’li turistleri Çin’e seyahat etmeye, Çinli arkadaşlar edinmeye, Çin kültürünü yakından tanımaya, Çin’in eşsiz güzelliklerini yerinde görmeye ve gerçek Çin’i tanımaya içtenlikle davet ediyoruz. Bu seferki üst düzey diyalog vesilesiyle iletişimin derinleştirilmesi, ortak fikir birliğine varılması, somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Turizm işbirliğiyle iki halk arasındaki temasların artırılmasını, kültürel ve beşeri iletişimle Çin-ABD dostluğunun  derinleştirilmesini ve  "San Francisco Vizyonu"nun hayata geçirilmesine yardımcı olunmasını temenni ediyouz.”

14. Çin-ABD Üst Düzey Turizm Diyaloğu bugün Shaanxi eyaletinin Xi’an kentinde başladı. Ana teması Turizmle Çin-ABD Kültürel ve Beşeri İletişimin Hızlandırılması olarak belirlendi.