Spor 25.09.2017 07:05

Washington Redskins evinde rahat kazandı

ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi NFL'in 3. hafta maçında Washington Redskins, Oakland Raiders'ı 27-10 mağlup ederek üst üste 2. galibiyetini elde etti.
Washington Redskins evinde rahat kazandı

Karşılaşmaya iyi başlayan Washington Redskins, henüz bir dakika dolmadan, Oakland Raiders'ın 2. oyunda hücum serisini bozdu. Raiders oyun kurucusu Derek Carr'ın 28 yarda mesafeden attığı pası Redskins'in safetysi Montae Nicholson yakaladı ve hücum hakkını takımına kazandırdı.(14.04) Hücumda da etkili bir oyun sergileyen başkent ekibi, maçtaki ilk sayılarını 8 hücum oyunu sonunda buldu. Oyun kurucu Kirk Cousins'ın 22 yarda mesafeden kurduğu pas oyununu bitiş alanında tamamlayan running back Chris Thompson, karşılaşmanın ilk touchdown sayısını yapmış oldu. (9.43) Ekstra gol hakkını da değerlendiren Redskins ilk çeyreği 7-0 önde tamamladı. Etkili oyununu ikinci çeyrekte de devam ettiren Washington, ikinci touchdown sayısını yine bir pas oyunuyla buldu. Kirk Cousins'ın pasını bitiş alanında tutmayı başaran tight end Vernon Davis, takımına bir 6 sayı daha kazandırdı.(3.48) Ekstra golde de isabet bulan başkent ekibi, devre arasına 14-0'lık üstünlükle gitti.

3. çeyrekte Washington Redskins, maçtaki 3. touchdown sayısını 5 dakika içinde buldu. Bitiş alanına 52 yarda uzaklıktan kurulan pas oyununda wide receiver Josh Doctson, Cousins'ın pasını tutmayı başardı ve takımına 6 sayı daha kazandırdı. Ekstra golü de sayıya çeviren Redskins, skoru 21-0'a getirdi.(10.38) Buna karşılık Oakland Raiders, karşılaşmadaki ilk sayılarını çeyreğin bitimine 4 dakikadan az bir zaman kala buldu. Oyun kurucu Derek Carr'ın 21 yarda mesafeden pasını bitiş alanında tutan tight end Jared Cook, takımının tek touchdown sayısını yaptı. Ekstra golü de sayıya çeviren Kaliforniya ekibi, aradaki farkı 14'e düşürdü.(3.58) Son çeyreğe 21-7 önde giren Redskins, önceki çeyrekten kalan son hücum hakkını alan golüyle değerlendirdi ve aradaki farkı 17 sayıya çıkardı.(14.57) Raiders, yaklaşık 3 dakika sonra attığı alan golüyle farkı yeniden 14 sayıya indirse de, maçın genelinde etkili bir hücum performansı sergileyemedi. Kicker Dustin Hopkins'in maçın bitimine 6.02 dakika kala bulduğu alan golüyle Washington Redskins, mücadeleden 27-10 galip ayrıldı. Bu sonuçla Oakland Raiders'ın namağlubiyeti sona ermiş oldu. 

Bertan ERMAN