Teknoloji Kaynak: Mustafa Ercan ORTAÇ 19.03.2024 12:10

Veri bilimi topluluğunu bir araya getirmeye hazırlanıyor

Veri, analitik ve yapay zeka odaklı içerikleriyle önemli konuşmacıları ağırlamaya hazırlanan Data Science Days, 27 ve 29 Mart tarihlerinde gerçekleşecek. Etkinliğin ilk gününde, çalışanların veri ve analitik yetkinliklerini geliştirecek veri okuryazarlığı eğitimi gerçekleşecek. Etkinliğin Kolektif House Maslak'ta düzenlenecek konferans gününde ise yapay zeka teması çerçevesinde; veri okuryazarlığından en güncel algoritmalara, veri güvenliğinden veriye dayalı yeni iş modellerine kadar geniş bir yelpazede en güncel veri ve analitik konu başlıkları tartışılacak.
Veri bilimi topluluğunu bir araya getirmeye hazırlanıyor

 

Türkiye’nin ilk ve tek veri ve analitik konferansı Data Science Days, veri ve analitik konularına odaklanarak Türkiye’nin en büyük veri bilimi topluluğunu bir araya getirecek. Yenilikçi fikirlerin paylaşımına ve gelişimine olanak sağlamayı hedefleyen etkinlik, 27 Mart tarihinde online platformda yapılacak veri okuryazarlığı eğitimiyle başlayacak.

Veri okuryazarlığı gelişim programında doyurucu içerikler

Bu sene dördüncü kez düzenlenecek Data Science Days'in ilk gününde; kapsamlı, asenkron ve online kurs ile günümüz çalışanlarının veri merkezli çağımızda verimli olmalarını sağlamak için veri okuryazarlığı dünyasına derinlemesine bir bakış sunacak. Bu kapsamda “Veri ile Kritik Düşünme”, “Analitik Temeller”, “Tablolarla Tanışma”, “Veri Görselleştirme Temelleri”, “Veri Güvenliği ve Gizliliği”, “Veri Etiği” konularında doyurucu içerikler sunulacak. Katılımcılar, tam gün sürecek program sonucunda katılım sertifikası alacak.

29 Mart’ta Kolektif House Maslak’ta gerçekleşecek konferans günü ise global arenada tanınan veri bilimi uzmanlarının konuşacağı, Türkiye ve globalde gerçek projelerin paylaşılacağı, katılımcılara networking imkanı sunulacağı bir etkinlik olacak. Türkiye’nin en büyük veri bilimi ekosistemini bir araya getiren etkinlikte, sektördeki en güncel konu başlıklarına değinilecek.

Önemli isimlerin zihin açan görüşleri ikinci günde katılımcıları bekliyor

Bilmeniz gereken yapay zeka teknolojileri nelerdir? Önceden eğitilmiş yapay zeka modelleri ve uygulamaları nelerdir? Yapay zeka çağında güvenlik ve gizlilik nasıl olmalı? Veri ve analitik altyapısında en iyi uygulamalar nelerdir? gibi soruların yanıt bulacağı ve veri biliminin geleceğinin tartışılacağı Data Science Days konferans bölümünde katılımcılar; TFI Tab Gıda Yatırımları CTO’su Erman Karaca, Eczacıbaşı Grup CIO’su Hilmi Koçak, Trendyol Veri Bilimi Lideri Nezir Alp, Microsoft Azure Güney Doğu Avrupa Müşteri Başarısı Birimi Bölge Lideri Cüneyt Batmaz gibi önemli isimlerin zihin açan görüşlerini dinleme fırsatı yakalayacak.