Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.06.2024 15:01 Güncelleme: 14.06.2024 15:17

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, öğrencilere karnelerini dağıttı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilerin karnelerini dağıttı.
Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, öğrencilere karnelerini dağıttı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Mehmet Alçı İlkokulu’nda düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Karne Dağıtım Programı’na katıldı.

Törene, Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilerin karnelerini dağıtan Büyükkılıç, miniklere Mondihome Kayserispor formaları hediye etti. Ayrıca öğrencilere Vali Çiçek, Başkan Büyükkılıç ve beraberindeki protokol, çevreyi korumak ve daha yeşil bir Kayseri için fidan dağıttı.

Vali Gökmen Çiçek, burada yaptığı açıklamada, “322 bin 866 öğrencimizle koskoca bir eğitim ordumuz ve 22 bin öğretmenimiz ile devam ettirdiğimiz koca bir yıllık eğitim maratonumuzun sonuna geldik. Artık önümüzde bir tatil var, şimdi tatili hak ettiler” dedi.

Başkan Büyükkılıç da eğitim alanında hizmetlerin süreceğine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik, her şeyden önce sağlıklı, huzurlu, daha nice yıllara diyoruz. Eğitimde gerek ülkemiz açısından gerekse bizler açısından Kayseri’nin yeri önem arz etmekte. Hayırsever ile iş birliği halinde yapılan çalışmalarla hükümetimizin destekleriyle eğitimdeki fiziki koşulları en güzel şekliyle oluşturmaya çalışırken, eğitimde kaliteyi arttıracak olan, nitelikli ve başarılı öğrenci sayısını arttıracak olan Sayın Valimize, mili eğitimimizin ekibine, her bir öğretmenimize, velilerimize teşekkür ediyorum. İyi tatiller.”