Kültür Sanat Kaynak: Mustafa Ercan ORTAÇ 27.03.2024 16:40

Türkiye'de büyüleyici performansını sergiledi

Barok müziğin öncüsü Accademia Bizantina, 40 yıllık bir müzikal yolculuğunun gururunu Ankara ve İstanbul'daki özel konserlerle kutladı. Grammy adaylığı ve sayısız prestijli ödülle taçlanmış uluslararası efsanevi topluluk, İstanbul ve Ankara'daki müzikseverleri unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
Türkiye'de büyüleyici performansını sergiledi

Dünyaca ünlü barok orkestrası Accademia Bizantina, Barok müzik geleneğine bağlı kalarak eski enstrümanların orijinal seslerine vurgu yaparak İstanbul ve Ankara'da iki özel konser gerçekleştirdi. 25 Mart'ta Ankara CSO Ada ve 26 Mart'ta İstanbul AKM'de sahne alan efsane grup, Türkiye'deki performanslarıyla sanatseverleri büyüledi.

 

ACCADEMİA BİZANTİNA, ANKAR’DA İLK KEZ SAHNE ALDI

 Accademia Bizantina, 40 yıllık müzik tarihinde ilk kez Ankara'da sahne aldı. 25 Mart'ta CSO Ada'da Ankaralı sanatseverlerle buluşan grup, barok müziğin popüler ismi A. Vivaldi'nin eserlerini seslendirdi.26 Mart Salı günü ise İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde Accademia Bizantina, 40. yılını Antonio Vivaldi'nin etkileyici eserleriyle kutladı. Dünyanın sayılı barok orkestraları arasında yer alan grup, Atatürk Kültür Merkezi Opera Salonu'nda unutulmaz bir geceye imza attı.

 

ACCADEMİA BİZANTİNA, İSTANBUL'LU SANATSEVERLERİ BÜYÜLEDİ

Accademia Bizantina, İstanbullu sanatseverlere Vivaldi'nin eserlerini icra ederek eşsiz bir müzik ziyafeti sundu. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin atmosferinde barok müziğin büyüsüne kapılmak isteyen sanatseverler konsere yoğun ilgi gösterdi. Accademia Bizantina'nın inovatif bakış açısı ve geniş izleyici kitlesiyle en güncel projeleri sosyal platformlarda 20 milyondan fazla kişiye ulaşıyor. Her konserde yeni hayranlar kazanan grup, Türkiye'deki iki ayrı konserle müzikseverlere özel performanslarıyla unutulmaz bir deneyim yaşattı. Konserde ayrıca, Barok müziğin yıldızlarından Alessandro Tampieri de yer aldı. Accademia Bizantina, sanat yönetmeni Ottavio Dantone ile birlikte çalışarak, barok müziğin zengin ve etkileyici dünyasını İstanbullu müzikseverlere sundu. Ayrıca, grup Ankara ve İstanbul konserlerinde A. Vivaldi'nin eserlerinden oluşan repertuvarları dinleyicilerle buluşturdu.

 

EDİTÖRE NOT: